След 7 години чакане казанлъчанин получи ново сърце

   

Изписаха от болница единият от двамата сърдечнотрансплантирани, които преди месец получиха шанс за живот и то само за 2 дни. Подобна ситуация е рядкост, казват лекарите от Столичната университетска болница “Св. Екатерина”.

Медиците дори не помнят безсънните нощи, а са доволни от крайния резултат. Скоро у дома ще се прибере и другият трансплантиран – мъж на 55 години.

Николай Трифонов е чакал този шанс 7 години. И през цялото време се е надявал. Пет пъти са го викали и връщали заради несъвместимост.

Шестият е на 24 юни. Казват му по телефона, че има донорска ситуация и спешно да тръгва от Казанлък за София.

Заедно с Николай в болницата е извикан и друг мъж. Изследванията показват, че сърцето на донора е по-подходящо за 41-годишния бивш полицай от Казанлък.

Трансплантацията започва в полунощ срещу 25-ти юни. Едва приключили с тежката операция на Николай лекарите научават, че има нова донорска ситуация.

Този път шанс получава 55-годишен мъж, който е извикан с Николай.

Пет са сърдечните трансплантации тази година. За последните две години такъв шанс са имали по четирима болни, а преди това само по двама. Затова и възникването, и успешното реализиране на две донорски ситуации през 24 часа е изключителна рядкост./news7

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com