Семейство розопроизводители от Казанлъшко изпадна в безизходица

   

Розопроизводители от Казанлъшко са в безизходица. Над 12 000 лева за розов цвят чака от преработвател повече от година и половина семейство от Казанлък. Заради забавеното плащане хората са теглили кредит, който вече обслужват трудно.

Парите от розопроизводство са единственият им доход.

В казанлъшкото село Средногорово Нели и съпругът ѝ гледат 40 декара рози. През 2018 г. продукцията им купува розоварната в село Манолово. Оттогава досега за труда си семейството е получило общо 6000 лева. Година и половина чакат останалата част от сумата – още около 12 000 лева, предаде БТВ.

Розоварната в село Манолово е собственост на братята Димитър и Методи Стефанови.

Методи Стефанов разказва, че през 2018 г. е дал по-висока цена на семейството за розовия им цвят. Пазарът за розови масла обаче „забоксувал”. В момента се нормализирал и в най-скоро време обеща да се издължи. Семейството обаче не вярва на обещанията му.Заради забавеното плащане семейство Крушеви е теглило кредит. Парите от розовия цвят са единственият им доход.

Нели и Диан имат болна дъщеря, прикована на легло, която се нуждае от постоянна грижа. Видели се принудени да спрат рехабилитацията на детето си заради липса на средства. novini.bg

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com