Свържете се с нас

Казанлък

Седмичен хороскоп от 18 до 24 януари

Published

on

В тази енергийна седмица има много възможности за вълнения и спонтанност, като някои от тях се появяват привидно неочаквано. Слънцето напуска консервативният Козирог и се премества в свободолюбивия Водолей, насърчавайки ни да мислим по-свободно, докато съвпадът на Марс и Уран може да донесе драма и изненада. По-късно Марс влиза в квадратура с Юпитер, донасяйки огромно количество енергия и нови възможности. През уикенда обаче се наблюдава по-спокойна атмосфера от вдъхновяващият секстил на Венера с Нептун.

Астро-аспекти

На 19 януари Слънцето преминава във Водолей

На 20 януари Марс в съвпад с Уран

На 23 януари Марс в квадратура с Юпитер

На 23 януари Венера в секстил с Нептун

На 24 януари Слънцето в съвпад със Сатурн

Благоприятни дни за подстригване –  18, 19 (до 11:24ч), 20 (след 11:45ч), 21 (до 12:08ч), 22 (след 12:32ч), 23, 24 януари

Благоприятни дни за боядисване на косата –  18 (след 11:02ч), 19 (до 11:24ч), 20 (след 11:45ч), 21, 22, 23, 24 (до 13:34ч) януари

Луната през седмицата се движи през знаците Риби, Овен, Телец и Близнаци

„Луна без курс” – В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо – оставете всичко така, както е, докато Луната не влезе в следващия знак. С една дума, в тези часове не предприемайте нищо важно.

18.01. 05:46 – 18.01. 09:08 

20.01. 10:30 – 20.01. 20:57 

22.01. 23:29 – 23.01. 09:44 

Овен – През новата седмица ще трябва да съсредоточите усилията си върху работата. Ще ви трябва повече почивка и сън, различна диета и лека физическа активност. Възможни са проблеми с безсънието, болки в гърба (особено врата) и главоболие. Добре би било да отидете на разпускащ масаж или на спа процедури. Пред свободните представители на знака ще се открият интересни възможности за нови запознанства, чрез работата или чрез сферата на приятелствата и социалните мрежи. Също така, не се изненадвайте, ако бившият ви партньор ви се обади – контактът може да бъде подновен, но в каква посока ще тръгне – твърде рано е да се каже.

Благоприятни дни – 23, 24

Бъдете внимателни –18, 19

Телец – Всичко е наред тази седмица. Чувствате се в отлична форма, просто сте в добро настроение. Ще изпитате прилив на енергия. Ставате по-амбициозни и по-уверени, въпреки че Марс може да ви направи по-неспокойни и ви предупреждава: “Не прекалявайте“. Сега е моментът да продължите с плановете. Възможни са наранявания, вирусни инфекции, придружени с повишена температура и проблеми с гърлото. Нуждаете се от почивка от ежедневните задължения. Връзките, които не са изградени на стабилна основа и в които няма хармонизация, могат да преминат доста неравен път през този период.

Благоприятни дни – 18

Бъдете внимателни –21, 22

Близнаци – Могат да ви се отворят нови шансове, нови възможности, нови оферти за работа. Напрежение, безсъние, нервност – всичко това може да бъде причина за потенциални здравословни проблеми. Най-общо казано – повишена нервност във връзките. Всичко тайно, скрито, неизказано, потиснато със сигурност може да създаде проблем в емоционалните ви отношения. Ако сте стабилни като двойка – ще ги избутате. Това, което можете да направите, е да не следвате тайни пътеки, да не предизвиквате съмнения у партньора си с поведението си, да казвате това, което ви притеснява и да се опитвате да го разрешите.

Благоприятни дни – 18, 19, 20

Бъдете внимателни –23, 24

Рак – Това е благоприятна седмица както за личностно развитие, така и за напредък. Посветете се на четене на книги и придобиване на нови умения. Не влизайте в излишни дискусии с колеги. Някои неща е по-умно да се премълчат и да не спорите на всяка цена. Подарете си почивка, защото наистина имате нужда от нея. Изолацията от околната среда ще ви помогне да презаредите батериите си. Възможна е нова вълнуваща романтика, тъй като вашето сексуално влечение и физическа привлекателност се радват на нов тласък. Ако сте в сериозна връзка, бъдете внимателни, защото безобидният флирт може да усложни ситуацията.

Благоприятни дни – 21, 22

Бъдете внимателни –18, 19, 20

Лъв –  Началото на седмицата носи прилив на положителна енергия и амбиция. Помислете за стартиране на нов проект, защото периодът е благоприятен за това. Постепенно ще започнете да разбирате какво е наистина важно в живота ви и за какви неща просто си губите времето. Съвпадът на Марс и Уран в сектора на кариерата може да доведе до неочаквани промени, но не се шокирайте. Съсредоточете се върху важното, поставете си цел и ще получите това, към което се стремите. Нещо повече, самите обстоятелства ще се развият във ваша полза. Любовта ще помогне и вдъхнови.

Благоприятни дни – 18, 19, 20, 23, 24

Бъдете внимателни –21, 22

Дева – През седмицата ще почувствате прилив на сила и активност. Обичате предизвикателствата, така че всичко, което започнете, ще завършите успешно. Единственото нещо, от което трябва да се въздържате, е да участвате в нови проекти. Началото на седмицата ще бъде доста нервно. Семейната ситуация няма да е най-идеалната, така че често ще влизате в конфликтни ситуации с близките. В емоционалните отношения с партньора ви ще преобладава студена атмосфера. Ще има много предизвикателства в областта на любовта и връзката ви ще бъде подложена на изпитание.

Благоприятни дни – 21, 22

Бъдете внимателни –23, 24

Везни – Сега е моментът да съберете всичките си сили и да покажете на себе си и на околните, че сте боец. Имайте предвид, че всички пречки са само уроци и ви правят по-силни. Бихте се радвали на малка почивка и дистанциране от хора, които разпространяват негативна енергия и ви затрупват със собствените си проблеми. Посветете се на някое творческо хоби, защото то ще ви помогне да се успокоите. Успехът ще ви съпътства по много начини. Старайте се да не пренебрегвате близки хора поради служебни задължения. Нужно е да отделите повече време за личния си живот, независимо дали имате партньор или не.

Благоприятни дни – 23, 24

Бъдете внимателни –18, 19

Скорпион – Седмицата може да бъде доста динамична.  Нещата ще се случват много бързо, понякога няма да имате време да реагирате. Нужно е да бъдете по-търпеливи и дисциплинирани. Плановете ви през следващите дни могат драстично да се променят поради обстоятелства, които не зависят изцяло от вас. Опитайте се да контролирате чувствата си, защото в противен случай ще влизате само в конфликти. Ще се чувствате уморени, така че преосмислете навиците си. Опитайте се да спите повече, да си почивате и да приемате повече витамини. Ще има някои нови хора, които ще обогатят живота ви и ще внесат нова, приятна енергия.

Благоприятни дни – 18

Бъдете внимателни –21, 22

Стрелец – Звездите ще ви дарят с достатъчно енергия и ще се увеличи вашата активност. Добре е да положите усилия да завършите започнатите нови проекти. Най-накрая ще се доближите до личния успех чрез различни промени. Вие създавате дълготрайна основа на успеха, за която сте копнели. Въпреки всички обстоятелства, оставате фокусирани върху пътя си. Ще реагирате много импулсивно, което може да ви създаде неприятности и да ви въвлече в различни конфликти. Настроението ви ще варира. Съветът е да намерите някакъв баланс. Някои представители на този знак ще почувстват страхотна сексуална енергия.

Благоприятни дни – 18, 19, 20

Бъдете внимателни –23, 24

Козирог – Трябва да действате много бързо, в различни неочаквани ситуации, да вземате правилните решения и да избягвате задълбочаването на проблемите. Марс ще добави енергия към вашата самоувереност, ще ви даде сила и ще ви подтикне към активни действия. Ще имате силно желание да се грижите за всичко около вас и да установите контрол над всичко и всички.

Що се отнася до работата, ще бъдете много продуктивни и креативни в желанието да получите повишение или дивиденти. Ще бъдете много продуктивни, но това може да има отрицателен ефект върху здравословното състояние. Ще имате много задължения, поради което ще страда вашето свободно време и отношенията ви с близките ви.

Благоприятни дни – 21, 22

Бъдете внимателни –18, 19, 20

Водолей – Тази седмица ще бъдете максимално фокусирани върху работата. Ще се справите добре, но сериозно ще започнете да мислите, че е време за промени. Ще откриете много нови възможности, ще се радвате на добро настроение и голямо количество енергия и търпение. Със Слънцето, Меркурий, Юпитер и Сатурн във вашия знак вие сте в добри ръце. Вече можете да се насладите и на тихите моменти, да се отпуснете, да мечтаете, просто да се чувствате добре. В това духовно спокойствие често се раждат добри идеи. Само Марс отслабва малко енергията ви. Понякога се чувствате така, сякаш трябва да промените всичко веднага и тогава сте склонни да го правите.

Благоприятни дни – 18, 19, 20, 23, 24

Бъдете внимателни –21, 22

Риби – През седмицата ще бъдете изключително заети, особено след като Марс се съедини с Уран – непредвидени задачи, задължения или отговорности се насочват към вас и може да ограничат значително свободата ви, но за кратко. Вие сте много интуитивен знак и сега ще се засилят тези способности. Ще се чувствате така, сякаш знаете точно какво искате от живота и всяка стъпка ще се извършва в съответствие с Вселената. Сега имате възможност да промените живота си към по-добро. Ще започнете да копнеете за мир и тишина далеч от забързания ритъм на ежедневието.

Благоприятни дни – 21, 22

Бъдете внимателни –23, 24

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Казанлък

Шипченски мартенички получиха децата от гр. Регенсбург, Германия

Published

on

Шипченски мартенички получиха децата от гр. Регенсбург, Германия. С благодарност за коледните пакети с изненади изпратени от немските деца за децата на гр. Шипка. С усмивка започна денят им, окичвайки се с бяло-червени мартеници – за здраве, радост и късмет. С уникалната българска традиция учениците от ОУ „ Св св. Кирил и Методий „ и малчуганите от ДГ „ Роза „ гр. Шипка зарадваха немските деца с ръчно изработени от тях мартенички .

Няма налично описание на снимката.

С това те успяха да популяризират уникалната българска традиция. Пратката с мартеничките получи дългогодишния приятел на гр. Шипка – г-н Петко Чирпанлиев – потомък на известен шипченски род и представител на OSMTH Templer Komturei Regensburg живущ в Германия от много години . Като „ посланик „ на гр. Шипка раздаде мартеничките в немските училища. Той сподели, за усмивките и приятните емоции на немските деца, окичвайки българските мартенички, които приемат като амулет с мили пожелания за здраве и късмет.

Легендата за мартеничката „ Das Marzchen „ разказана от г-н Чирпанлиев е събудила интерес както за малчуганите , така и за техните възпитатели.

Кметство град Шипка/ Kmetstvo Shipka

Продължете с четенето

Казанлък

200 дози са предоставени на ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък

Published

on

Регионална здравна инспекция – Стара Загора получи 2180 дози от ваксината на AstraZeneka. 1180 от тях се раздават на общопрактикуващи лекари от областта по реда на постъпване на заявките. 200 дози са предоставени на ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък.

Продължава поставянето на ваксина на членовете на секционните избирателни комисии, които са заявили желание. Изпълняват се и фазите на националния имунизационен план.

В област Стара Загора не е преустановяван зеленият коридор за ваксинация.

Продължете с четенето

Казанлък

ДПС Стара Загора регистрира днес в РИК листата си с кандидати за народни представители

Published

on

Областната организация на ДПС в Стара Загора регистрира днес в РИК листата си с кандидати за народни представители в 45-ото Народно събрание.

Може да бъде изображение с 3 души, стоящи хора и на открито

“Регистрирахме пълна листа от 22-ма кандидати, като преобладават млади хора. Търсили сме и женското присъствие. Залагаме изцяло на експертизата. Част от стратегията ни е да даваме път на младите. Разчитаме на подкрепата на избирателите и на това да погледнат отвъд популизма”, заяви водачът на листата на ДПС в Стара Загора и заместник-председател на партията Халил Летифов. Той допълни, че ДПС дава сигнал за възстановяване на диалога, като са на лице разговор и разбирателство на принципна основа с идеята за грижа, както за регион Стара Загора, така и за цялата страна.

Летифов бе категоричен, че ДПС ще провежда позитивна кампания с ясни послания, изцяло в духа на конструктивното бъдеще. Водачът на листата на ДПС в Стара Загора определи предстоящите избори като важни, защото те ще трасират пътя на страната ни оттук насетне предвид следващия програмен период, предвид механизма за устойчивост и възстановяване, предвид вече 30-годишния преход и 10-годишното управление на правителствата на ГЕРБ.

“Тези избори ще покажат колко бързо ще се възстановим от кризите, в които се намира страната ни”, допълни Летифов.

“На 4 април трябва да осигурим рестарт на държавата. Въпросителните ще бъдат много, но именно тогава българският избирател ще даде отговорите, а след това политическите партии ще зададат пътя – ще кажат какъв ще е той и какви приоритети ще имат. На 4 април обаче трябва да дадем нов тласък, за да върнем доверието в институциите и развиваме различните сектори. ДПС имаме решение и това е Програмата за ускорено и догонващо развитие на страната”, заяви още заместник-председателят на ДПС и водач на листата в 27 МИР – Стара Загора Халил Летифов.

Продължете с четенето

Казанлък

Деца и младежи с увреждания дариха с мартенички медиците в болницата в Казанлък

Published

on

Баба Марта мина и през общинската многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък. Лекарите и сестрите в лечебното заведение бяха закичени с мартенички, изработени от децата и младежите от Дневните центрове за деца с увреждания и и за пълнолетни лица с увреждания в Казанлък. 

Лекарите и целият медицински персонал на МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски в Казанлък с усмивка и грейнали лица закичиха до сърцата си бял и червен конец, заплетен от ръцете на малки и големи в „Работилницата за мечти“, която съществува в двете заведения. 

“Бъдете здрави, продължавайте да правите добро и да помагате на всички!”, бяха пожеланията към “ангелите в бяло”, които младежите отправиха днес. 

Продължете с четенето

Казанлък

Трето място за казанлъчанина Пламен Караджов в листата на Коалиция „БСП за България”

Published

on

С тази листа даваме заявка за победа на изборите в Старозагорски избирателен район, а се надявам и в цялата страна. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Георги Гьоков при регистрацията на листата за 27 МИР Стара Загора.

По думите му, в листата са намерили място честни и почтени хора, представители на всички сфери от обществения живот.

Кампанията на социалистите ще бъде позитивна, а акцент в програмата за региона са всички области и проблеми на областта.

“Смятам, че единствената алтернатива на това управление е БСП“, категоричен е водачът на листата на  Коалиция “БСП за България” Георги Гьоков.  

Втори в нея е Драгомир Стойнев, третото място е за казанлъчанина Пламен Караджов. Йордан Димов, Неделчо Маринов, Сашко Лозанов, проф. Иван Върляков, Даниела Лекина, Георги Господинов, Васил Самарски, са останалите в имена в листата. Деветото място е отредено за коалиционен партньор.

Продължете с четенето

Казанлък

Пламен Йорданов, областен координатор на ГЕРБ – Стара Загора: Д-р Душо Гавазов продължава политиката на ГЕРБ в Мъглиж

Published

on

Кандидатът на партия ГЕРБ д-р Душо Гавазов спечели частичните избори за кмет на община Мъглиж. Той получи на първи тур с 58,99% от гласовете. На пресконференция областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов обясни защо кандидатът на управляващата партия е постигнал убедителната победа. Заедно с него и д-р Гавазов в пресконференцията взеха участие областният координатор на ВМРО – Стара Загора Антон Андонов, чиято партия подкрепи кандидатурата на д-р Гавазов, и общинският ръководител на ГЕРБ в Мъглиж Методи Марков.

„Гордея се, че на фона на пандемията и на ожесточената политическа обстановка след протестите, доказах на своите опоненти, че с моя екип и с партиите, които застанаха зад мен, можем да проведем позитивна, толерантна и човешка кампания със стойностни послания. Никога няма да чуете до края на мандата ми обещания, които ще се харесат на хората, но са неизпълними“ – каза д-р Душо Гавазов. Той добави, че Общината ще има един заместник-кмет и това е Рени Малева, временно изпълняваща към момента длъжността кмет на Мъглиж.

Новият градоначалник обяви, че продължава работата по ремонта на банския комплекс в с. Ягода. Изграждат се предпазната ограда на кв. „Свобода“ и четири фотоволтаични парка за захранване на четири общински сгради. Сред основните приоритети на д-р Гавазов са още пътната, уличната и социалната инфраструктура. Той добави, че е твърде голяма възможността да се изгради съвременен филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в Мъглиж, за което благодари на правителството и за съдействието на Пламен Йорданов. Той ще бъде от голяма важност за хората, тъй като градът не разполага с общинска болница.

„На фона на пандемията избирателната активност в община Мъглиж е по-висока от предходните местни избори и от всички 9200 имащи право на глас, своя вот са упражнили 4675 от тях. Д-р Гавазов получи подкрепата на 2660 души, което само по себе си показва, че за община Мъглиж няма друга алтернатива. Отново ще кажа, че никога не съм се съмнявал, че д-р Гавазов ще спечели изборите, не защото е от ГЕРБ, а защото назад в годините съм виждал всичко, което е направил като част от екипа на предходния кмет. Показахме как трябва да се проведе кампания с конкретни приоритети за развитие на общината, които да спечелят доверието на хората“ – заяви областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов. Той благодари на коалиционния партньор ВМРО, които подкрепиха кандидатурата на д-р Душо Гавазов.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com