Сдружение „ Бъдеще за децата” в съвместна работа с кметството в село Горно Черковище по проект „Шанс за всяко дете”

   

Сдружение „ Бъдеще за децата” започна съвместна работа с кметството в село Горно Черковище по проект „Шанс за всяко дете”, каза за Радио „Фокус” Мария Гинева, директор на сдружението. Тя поясни, че Община Казанлък е предоставила специално помещение за целите на проекта. Помещението представлява част от общински имот в село Горно Черковище, което е с обща площ от близо 23 квадратни метра и се намира в бившата детска ясла на селото.

В Горно Черковище Сдружението предлага интегрирани услуги – социални грижи, здравеопазване, образование за възрастни, общностно развитие. С реализацията на проект „Шанс за всяко дете“ в община Казанлък се въвежда и програмата „Сигурен старт“. Мария Гинева поясни, че целта на тази услуга е подкрепа и овластяване на родители, семейства и общности за намаляване случаите на неглижиране, недобра грижа и осигуряване на възможност за пълноценно ранно развитие на деца от малките населени места и от рискови общности.

Целевата група са деца от 0 до 6 години и техните семейства. Проектът се финансира по програма „Силата на семейството и общността“ на фондация „Лале“ и фондация „Оук“. За целите на проекта са осигурени 67 хил. лв. за срок от три години. Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com