Свържете се с нас

Казанлък

Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи едноименните си Годишни награди 2022‘

Published

on

Казват, че Доброто трябва да е нещо тайно. Да е скришно. Прави, струвай – никой да не разбира за него. Само ние да си знаем. А всъщност „Може ли да има по-добър двигател към нещо положително от личния пример?“

Ето, че след кратка пауза, от две години, в която преживяхме и видяхме много, продължаваме Заедно да търсим и намираме нашите герои. Да разказваме за тях. Светът се нуждае от добри примери. Всяка дребна ПРОМЯНА, която някой прави към по-добро, заслужава да бъде споделена. Защото вдъхновява. Защото дава ВЯРА.

Празник на Доброто!

На стилна Церемония в залата на Театър „Любомир Кабакчиев“ – гр. Казанлък, Сдружение „Бъдеще за децата” раздаде едноименните си награди за шести път.

И тази година, нашата цел бе да покажем онези граждани, хора с големи сърца, които са допринесли със своя труд и загриженост за децата на Казанлък. Да поощрим тези, които са способствали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот. Защото доброто е тук! Случва се!

Бяха връчени призове в категориите – Цялостен принос, Бизнес с кауза и Приятел на детето.

„Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Радвам се, че сдружение „Бъдеще за децата“ успя да осъществи инициативата си тази година и Празникът на Доброто се върна. Защото се събираме, за да празнуваме живота и успехите на децата ни, и делата в името на тяхното щастие. Благодаря Ви!“ Това бяха думите на госпожа Лилия Цонкова, заместник-кмет на община Казанлък, която връчи статуетката за Цялостен принос на Спортен клуб по лека атлетика „Пендарева“. Петя Пендарева и нейният екип бяха отличени за цялостната си работа и изключителния си принос в развитието на проекти и инициативи с цел повишаване благосъстоянието на децата, тяхното здраве и възпитание в любов скъм спорта.

В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи Юробанк България АД – Пощенска банка, за развитието на корпоративна социална отговорност. Каузата „Бъдеще за децата“ е част от социалните програми на Пощенска банка над 12 години, благодарение, на което деца и младежи от Казанлък са ползвали безплатна хипотерапия и участие в летни терапевтични лагери.

Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени 9 номинации, намери своето място в ръцете на Мая Стоянова, основател и ръководител на Театралната студия към НЧ „Искра-1860“.

Плакети за реализацията на кампании в подкрепа на децата на Казанлък бяха връчени от председателя на организацията – госпожа Красимира Димитрова. Със сълзи от радост в очите Краси сподели за емоциите и следите, които е оставила всяка една от кампаниите: На 12 Г клас на ППМГ „Никола Обрешков“ – гр. Казанлък – за доброволчество и реализацията на Благотворителен базар за книги, Деян Симеонов – за кампанията „С маската на Дядо Коледа“ и Фондация „Ангели за България“ – устойчиво финансиране на проекти с цел пободряване живота на децата и техните семейства.

Тази година ръкводството на Сдружението, реши да връчи и още едно специално отличие – на „Ротари клуб“ – гр. Казанлък, за развитието на устойчиво партньорство и дарителство през годините. Наградата бе приета от Президента на Клуба в града на розите, господин Ибрахим Качан.

Водещ на Церемонията бе Георги Атанасов, актьор при Общински театър „Любомир Кабакчиев” – гр. Казанлък. Всички гости на събитието имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите деца от Театрална формация „Нашенци“, Клуб по спортни танци „Роза”, Балет „Дива Денс“ и Вокална студия „Искрица“.

Формулярът за Номинации бе достъпен за цялата общественост до края на месец май и всеки желаещ можеше да изпрати вдъхновяваща история за човек, фирма или организация. Комисията за избор на наградените, бе в състав от петима души – членове на Общото събрание, Управителния съвет и Председателя на сдружение „Бъдеще за децата“. В рамките на един месец бяха получени общо 22 номинации. 22 истории за хора и фирми направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА!

Всички номинирани за тазгодишната Награда получиха Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“. А те са: Мария Славова, председател на МЦР „Взаимопомощ“, СКП „Траяна“, Валя Костова – музикален педагог, Белла Моллова – психолог към ОУ „Паисий Хилендарски“, Милена Шалаби – сладкар и доброволец, ОУ „Мати Болгария“ – гр. Казанлък, ДГ „Слънчице“ – гр. Казналък, ДГ „Буратино“ – гр. Казанлък, Йоана Георгиева Йончева – Фильова, Антон Антонов – кмет на с. Горно Черковище, Донка Гяурова – социален сътрудник в Детска къща – с. Горно Черковище, Валентина Димова – Клуб „Светлини под сенките“, Михаил Кратунков – „Бизон Дизайн“ ООД, СНЦ „Терапии асистирани с коне“ – Петя Караниколова, Мирослава Енева.

Всички ТЕ приеха поздравленията и аплодисментите на гостите в залата и обещаха, че ще продължат да бъдат приятели на децата.

Сдружение „Бъдеще за децата“ учреди едноименната награда през 2015 година, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение към всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите.

Сдружение „Бъдеще за децата“

Казанлък

„Български пощи“: Електронното изплащане на пенсиите ще се извършва от 7-и до 20-и юли

Published

on

И през юли пенсиите ще се изплащат по електронен път от 7-о до 20-о число този месец, съобщиха от „Български пощи“.

За да не се образуват опашки, от дружеството препоръчват възрастните хора да използват и следобедните часове, за да си получат парите, а не само сутрешните.

В съобщението се напомня хората да се съобразяват с графиците, които са налични в пощенските станции.

Продължете с четенето

Казанлък

Фонд ФЛАГ отличи Община Казанлък в категорията средни общини

Published

on

Фонд ФЛАГ отличи Община Казанлък в категорията средни общини – с одобрени 16 кредита с общ размер 20 213 489.20 лв.

Благодарим за успешното партньорство!

В категория „Активни кредитополучатели“ бяха отличени малки, средни и големи общини, класирани при оценка на броя реализирани проекти с подкрепата на Фонд ФЛАГ.

Празничното събитие отбеляза 15 години от създаването на Фонд ФЛАГ – над 1300 одобрени проекта на стойност над 7 милиарда лева и одобрени заеми за близо 2 милиарда лева.

Продължете с четенето

Казанлък

Националът по борба класически стил Радослав Георгиев стана “Почетен гражданин“ на община Мъглиж

Published

on

Националът по борба класически стил в категория до 130 кг Радослав Георгиев беше удостоен със званието „Почетен гражданин“ на община Мъглиж с решение на Общинския съвет на подбалканското градче.

„Eдин достоен млад човек и доказал себе си спортист, Радослав Георгиев, спечели доверието на Общинска администрация, Общински съвет, а сигурен съм, че и на голяма част от жителите на Община Мъглиж и получи званието,, Почетен гражданин на Община Мъглиж”. Желая на Радо много здраве, спортни и семейни успехи и нека продължава да бъде ярък пример на подрастващите в борбата им за реализация в живота“, каза по време на тържествената церемония по награждаване кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов.

До десети клас учи и тренира в Спортно училище “Тодор Каблешков” гр. Стара Загора. Като изключително изявен спортист и национален шампион от Държавното лично първенство по класическа борба, в теглова категория – 100 кг, е преместен в София и единадесети клас завършва в Централното спортно училище “Олимпийски надежди” София, като спортист на отбора по борба на “ЦСКА”. След това продължава образованието си в Националната спортна академия “Васил Левски”, където ще се дипломира през 2022 г., като бакалавър по специалността “Спортен мениджмънт”.

През 2014 година Радослав Георгиев става пети на световното за кадети в Словакия. През този период печели първо място на международния турнир “Victory cup”  Анталия, Република Турция и е четирикратен шампион на Република България в ДЛП по класическа борба, в тежка категория – 120 кг. Кариерата му продължава в Националния отбор по борба, но вече във възрастовата категория – мъже и теглова категория 130 кг. През този период на спортни изяви печели едно първо място на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“. Той е петкратен шампион на България.

През януари Радослав Пламенов Георгиев отново стана шампион на първенството в Сливен, с което си гарантира място на Европейското първенство през настоящата година./БТА

Продължете с четенето

Казанлък

Обраха коли, паркирани в гр. Мъглиж

Published

on

На 03.07.2022 г. в 13:11 ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение, че за времето от 19:00 ч. на 02.07.2022 г. до 13:00 ч. на 03.07.2022 г. е извършена кражба на акумулатор от л.а.”Мицубиши”, а от л.а.”Рено” са отнети два крика.

Автомобилите са били паркирани в гр. Мъглиж. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК.

Продължете с четенето

Казанлък

Задигнаха два телевизора от къща

Published

on

На 01.07.2022 г. в 15:00 ч. в Участък Павел баня е получено съобщение, че за времето 30.06.2022 г. до 01.07.2022 г. от имот в с. Александрово са отнети два телевизора. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 195 от НК.

Продължете с четенето

Казанлък

Седмичен хороскоп: Безмерно щастие за 3 зодии

Published

on

Овен – Тази седмица е подходящото време да се организирате и да работите върху недовършеното в работната сфера. За емоционалните отношения е по-благоприятен периода, започва да се вижда повече светлина във връзката ви.

Ще има компромиси и подобрения, но трябва да проявите малко повече инициатива. Първата половина на седмицата, ще усещате прилив на енергия и по-добро настроение.

В края ѝ обаче – повишен стрес и е необходимо да спите по-редовно и да прекарвате малко повече време сред природата. Понякога с най-добри намерения можете да бъдете прекалено напрегнати, да наблягате твърде много на това, което искате.

Благоприятни дни – 10

Бъдете внимателни – 6, 7

Телец – През първата половина на седмицата няма да сте доволни от ритъма на развитие на събитията и това ще ви притеснява. Не правете проблем от проблема. Комуникацията с колеги и сътрудници може да не е на завидно ниво, но поне ще успеете да регулирате всичко без спорове.

В емоционалните отношения сякаш сте заседнали в мъртва точка. Общуването ви е меко казано пагубно и явно нито вие, нито отсрещната се опитвате да я подобрите.

Ще трябва да се адаптирате малко повече към нуждите на другите, ще има предизвикателства в общуването с хората като цяло.

Благоприятни дни – 4, 5

Бъдете внимателни – 8, 9

Близнаци – През тази седмица правете това, което не ви изморява твърде много и най-напред се справете с натрупаните задължения. Ако искате по-добри отношения с партньора си, сега е моментът да започнете да действате в посоката, която ви харесва.

На свободните от вас, чувствата ви към някого се развихрят – търсите начин как да се приближите до този човек и да го спечелите.

Първата половина на седмицата носи засилено главоболие, променливо кръвно налягане и много нервност. В края на седмицата може да сте податливи и на вирусни инфекции.

Благоприятни дни – 6, 7

Бъдете внимателни – 4, 5, 10

Рак – Парите идват при вас точно навреме, за да покриете някои дългове и да изплатите просрочени задължения.

Поради силния ритъм енергията ви е в упадък. Избягвайте слънцето през първата част от седмицата при силни горещини, възможна слабост и припадъци, поради недостатъчен прием на течности. В емоционалните връзки се забелязва известна стагнация.

Свободните от вас се опитвате да продължите напред, но нещо все ви дърпа назад. Някои представители на знака,  може да рестартират история от миналото. В началото може да е интересно, но е краткотрайно.

Благоприятни дни – 4, 5, 8, 9

Бъдете внимателни –6, 7

Лъв – Тази седмица има възможности да постигнете нещо, което отдавна сте планирали. Имате добър ритъм и ще успеете да свършите всички служебни задължения, стига сами да не усложнявате нещо.

Бавно напредвате към по-добро, въпреки че все още има много пречки пред постигането на това, което искате. Вие наистина имате нужда от общуване, излизане и забавление, така че използвайте цялото си свободно време за това. Вие и вашият партньор ще постигнете известни компромиси в общуването, ще се разбирате по-добре и ще се споразумеете по-лесно за всичко.

Благоприятни дни – 6, 7, 10

Бъдете внимателни – 8, 9

Дева – В този период ви идва много объркваща информация, не реагирайте импулсивно, оставете нещата да се уредят. Заетите във връзка ще трябва да правят по-големи компромиси от обикновено в емоционалната сфера. Не спорете с партньора си, бъдете търпеливи.

При свободните представители на знака, всичко може да се случи и нищо не е определено и конкретно. Имате нужда от повече почивка от обикновено.

Възможни инфекции на урогениталния тракт. Грижете се за себе си, релаксирайте, хранете се по-правилно и работете върху укрепването на имунитета си.

Благоприятни дни – 8, 9

Бъдете внимателни – 4, 5, 10

Везни – Тази седмица носи потенциално разплитане на много ситуации, които са ви създавали проблеми през изминалия период. Бъдете коректни, какъвто и да е проблемът, и ако не сега, ще бъдете възнаградени за това в бъдеще. Чудесно време за пътуване в чужбина, но и на места, където никога не сте били досега.

Може да се изненадате от красотата на кътчета, които са близо до вас, но които никога не сте имали време да видите.

Ще прекарате чудесно, ако сега отидете на почивка. Ще ви привличат независими и забавни хора, с които можете да споделите много необичайни преживявания.

Благоприятни дни – 10

Бъдете внимателни – 6, 7

Скорпион – Време е да разширите хоризонтите си. Може да имате желание да търсите смисъла на живота и ще бъдете отворени за алтернативни възгледи, да направите нови открития.

Ако не пътувате никъде, можете да очаквате повече взаимодействия с хора от други страни или различен произход. През този период ще слушате повече своята интуиция. Интензивно ще общувате, но внимавайте да не бъдете груби и нетолерантни.

Трябва да работите за укрепване на семейните си отношения и връзките си с роднини. Може да решите да поемете повече отговорност за вашето семейство или член от него. Можете също така да решите да направите промени в дома си – обновяване, реорганизация или почистване. 

Благоприятни дни – 4, 5

Бъдете внимателни – 8, 9

Стрелец – Изпълнявате успешно всичките си задължения през тази седмица, дори и в най-сложните ситуации. Бъдете професионални и всеотдайни, авторитетни и няма да имате проблеми.

По-специално, трябва да обърнете внимание на всички документи и договори. Тази седмица ще разширите кръга от общи приятели, чрез повече движение, събирания, пътувания.

Вие имате достатъчно ресурси, за да работите върху връзката и да я подобрите според вашите нужди и очаквания. Свободните им се струва, че се въртят в един и същи омагьосан кръг. Уж има развитие, но няма конкретизация.

Благоприятни дни – 6, 7

Бъдете внимателни – 4, 5, 10

Козирог – Очаква ви период, в който може да има нови бизнес сделки и проекти. Вашите организационни умения, обмисленост, практичност и рационалност, позитивен подход към колегите излизат на преден план и могат да ви донесат много ползи.

Щастието и хармонията ще бележат тази седмица; особено ще се чувствате добре у дома и със семейството си.

Отношенията с роднините, особено с родителите ви, ще бъдат много положителни.

Може да имате възможност да подобрите финансовото си състояние, като продавате или купувате недвижими имоти. Възможно е да се появи и нов член на семейството, да ходите на редица семейни срещи или може да проявите засилен интерес към семейните традиции.

Благоприятни дни – 4, 5, 8, 9

Бъдете внимателни –6, 7

Водолей – Тази седмица трябва да приключите със задълженията, които сте започнали преди много време, защото оставяте твърде много неща недовършени. Непременно продължавайте да изпълнявате плановете си, но не се разстройвайте, ако видите, че нещата не вървят така, както сте очаквали.

Що се отнася до финансите, също ще трябва да отложите някои плащания за следващия период.

Вие и вашият партньор можете да функционирате перфектно сега, но само ако съзнателно избягвате всяка възможност за спор. Силните енергии между двама ви в този период се изразходват най-добре чрез съвместни дейности, които харесват и на двама ви, или чрез пътуване.

Благоприятни дни – 6, 7, 10

Бъдете внимателни – 8, 9

Риби – За Рибите в емоционалните отношения тази седмица носи осъзнаването, че трябва да преодолеят някои ситуации от миналото. Не си позволявайте да закъснявате със задължения, да ги отлагате и да правите от това несъществуващи проблеми.

Най-накрая ще преодолеете някакъв проблем, който е бил спирачка за изпълнението на важни проекти.

Приемайте чуждата инициатива, помощ и подкрепа. През тези дни може някои от вас да имат стомашни проблеми, причинени от нервност, и проблеми със съня, както и да изпитат кожни проблеми.

Благоприятни дни – 8, 9

Бъдете внимателни – 4, 5, 10

Източник: tribune.bg

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com