„Свят без граници“ помагат на болните от туберкулоза

   

Броят на болните от туберкулоза в страната трайно намалява през последните 10 години. Това сочат данните на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в Република България.

В област Стара Загора сдружение „Свят без граници“ започна работа по програмата за превенция на туберкулозата и в рамките на следващите 12 месеца ще извърши картографиране и идентифициране на огнищата на туберкулоза и на нуждаещите се от услуги лица сред целевите групи – компактните ромски общности, хора на инжекционни наркотици, лица с алкохолна зависимост, деца в риск и бездомните хора на територията на областта.

Това съобщи в здравното предаване на радио Стара Загора „Часът на Хипократ“ Милена Илиева от „Свят без граници“. Тя поясни, че до октомври 2021 година ще се извърши картографиране и идентифициране на огнищата на туберкулоза и идентифициране на нуждаещите се от услуги лица. Милена Илиева добави, че картографирането се прави чрез анализ на стари и нови огнища на туберкулоза съвместно с лечебните заведения и с РЗИ. БНР

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com