РП – Казанлък не е осъществявала натиск върху журналист от местна телевизия

   

По повод на образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител в Районна прокуратура – Казанлък и появилата се информация в медиите, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България информира:

На 03.02.2015 год. Районна прокуратура – Казанлък се е самосезирала, като е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 326, ал.1 от НК – за разпространение на неверни данни за злополука по радио и по друг начин – чрез Интернет и по телевизия. Неверните данни са за скъсана дига и опасност от наводнения, с които е предизвикана паника в населението. Подобна дига не съществува и опасността от наводнение също е била нереална.  Законният повод за самосезиране е разговор с кмета на Община – Казанлък и председателя на Общински съвет – гр. Казанлък. Делото е било възложено за разследване на разследващ полицай при РУ“П“ – Казанлък. Разпитани са множество свидетели. С Постановление на Окръжен прокурор от 01.04.2015 год.  по предложение на наблюдаващия прокурор делото е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при ОП – Стара Загора.

Срокът за разследване е удължен до 3 юни 2015 г.

Категорично не отговарят на истината твърдения за осъществявана репресия срещу журналист и ограничаване на свободата на словото.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com