Районна прокуратура – Казанлък осъди 37-годишен мъж за две престъпление против половата неприкосновеност

   

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден 37-годишен мъж за две престъпление против половата неприкосновеност

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден П.М., на 37 г., за това, че на 8.07.2018 г., в гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е направил опит да се съвкупи с 19-годишна жена, като я е принудил към това със сила и заплашване – нанесъл множество удари в областта на главата й и отправил към нея думите: “Ще те убия, ще те убия“, като деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини – престъпление по чл.152 ал.3, т.5, вр. с чл.152 ал.1 т.2 предл.I – во и II – ро, вр. с чл. 29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ , вр. с чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс,

и за това, че на 13.06.2018 г. в гр.Казанлък, е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, като е употребил сила – хванал е пострадалата – 24-годишна жена, с две ръце и я стискал за гърлото – престъпление по чл. 150 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Казанлък му наложи наказание от 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим” за горепосочените две престъпления спрямо двете жени – опит за изнасилване и блудство.

П.М.е осъждан за кражби, като по последната присъда от две години „лишаване от свобода“ е изтърпял наказанието си през декември 2017 г. В досъдебното производство спрямо П.М. е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 11 юли 2018 г. Присъдата не е влязла в законна сила и по жалба на П.М.подлежи на разглеждане от втора инстанция.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com