Районна прокуратура-Казанлък е извършена проверка по сигнал за опасност при снимане с мобилен телефон на екстремно място

   

По разпореждане на Районна прокуратура-Казанлък е извършена проверка по постъпил сигнал в РУ на МВР-Казанлък за създадена опасност при правене на снимки с мобилен телефон на екстремно място.

На 10.09.2017 г., около 20.35 ч., гражданин съобщил в полицията за лице, което се е качило на висока греда в постройка на бившия ТЕЦ -Казанлък и не може да слезе. Изпратен е екип от РУ на МВР– Казанлък, който установил, че на мястото се намира 16-годишно момче.  Същия ден детето отишло с негови приятели в района на ТЕЦ, за да се разходят и да си направят снимки с мобилни телефони на екстремно място. Разхождайки се из изоставената постройка, 16-годишното момче се  качило на висока греда и не могло да слезе. Приятелите му се опитвали да му помогнат няколко часа, но не успели. Подаден е бил сигнал на тел. 112. 

На място пристигнал екип от Пожарна безопасност и защита на населението  – гр. Казанлък, който свалил момчето от високата, около 20 метра,  греда. Детето не е пострадало и било откарано в дома си. Впоследствие са проведени разговори с 16-годишното момче и неговите приятели, които също са непълнолетни, и са им били разяснени опасностите, които крият изоставените обекти. Децата до момента не са извършвали противообществени прояви и не са посещавали Детска педагогическа стая към Районно управление на МВР – Казанлък. Всички споделили, че занапред ще обмислят повече какви места посещават. Никое от децата не е пострадало физически.

На 12.09.2017 г. проверката по случая е приключила в РУ на МВР-Казанлък и е докладвана в Районна прокуратура-Казанлък.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com