Радослава Мавродиева и Георги Иванов бяха над всички в състезанията на тласкане на гюле за мъже и жени на турнира „Самарско знаме”

   

Радослава Мавродиева и Георги Иванов очаквано бяха над всички в състезанията на тласкане на гюле за мъже и жени на турнира „Самарско знаме’ в Стара Загора. Те достигнаха до победите, но не впечатлиха с постижения в 11-то международно издание на стадион „Берое“. Бронзовата медалистка от европейското първенство в зала Мавродиева тласна 17.07 м в единствения си сполучлив опит днес. Резултатът й е 71 см под най-добрия резултат за сезона.
Казанлъчанката Деница Карамфилова и Силвия Колева допълниха тройката в дисциплината. Те записа постижения от съответно 10,61 и 9,92 м.
Атлет №1 на България за 2013 и 2014 г. Иванов спечели при мъжете  19.25 м. Останалите му сполучливи опити на стадион „Берое” бяха 19.10 м и 19.19 м. Той има 20.54 м.

Организатори на престижната надпревара са СКЛА „Берое“, Община Стара Загора и БФЛА. Възобновеният миналата година, след 20-годишно прекъсване, лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ събра старозагорци, фенове на „Царицата на спорта“ .240 състезатели от България, Бахрейн,
Обединени арабски емирства и Сърбия мериха сили на пистата на стадион „Берое“. Под „Аязмото“ атлетите покриваха и нормативи за олимпиади и световни първенства.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com