Радиана Стефанова /ГЕРБ/: Подкрепям въвеждането на електронно образование в учебните заведения в Казанлък

   

Аз лично подкрепям въвеждането на електронното образование във всички учебни заведения в Община Казанлък и мисля, че това е един логична следваща стъпка за въвеждането на електронни услуги. До момента в Общината сме въвели електронен Общински съвет, електронни услуги за бизнеса и гражданите и защо не сега – и електронна образователна система”, заяви кандидатът за общински съветник от ГЕРБ втори мандат и директор на голямото казанлъшко училища СОУ „Екзарх Антим I” Радиана Стефанова. Тя не отрича традиционните методи на преподаване, но счита, че модерните технологии няма как да останат извън образователната сфера.

Стефанова подчерта значимостта на въвеждане на системата, но заяви, че това следва да се случи след обсъждане с всички заинтересовани страни – родители, ученици, учители и директори на училища. „Много е важно хората, които ще потребяват тази услуга, да бъдат наистина убедени в нейните ползи, в това, че работата на учителя, от една страна, ще бъде облекчена, ще бъде модерна и отговаряща на потребностите на учениците, на децата. В същото време онези резултати, към които се стремим за повишаване на успеваемостта, наистина да бъдат факт. Това няма как да се случи, ако прилагаме само традиционните методи”, посочи кандидатът за съветник втори мандат от ГЕРБ – Казанлък Радиана Стефанова.Тя подчерта, че казанлъшките училища винаги са били водещи в прилагането на новостите в образованието.

На днешния Международен ден на учителя – 5-ти октомври, кандидатите за общински съветници на ГЕРБ – Казанлък се срещнаха с представители на образователната общност. Всички присъстващи на срещата бяха запознати с електронната платформа за управление на образованието „Феникс”. В най-общ план системата дава възможност по изключително бърз и достъпен начин да се обменя информация между учители, родители и ръководства на учебни заведения, като така възможно най-бързо ще могат да се решават проблеми или трудности. Подкрепяйки въвеждането на системата, Казанлък отново ще бъде сред водещите градове в сферата на образованието в нашата страна и за пореден път ще докаже, че образованието за ГЕРБ е приоритет.

 

            Радиана Стефанова е педагог. Директор на  СОУ “Екзарх Антим І”. Общински съветник в мандат 2011-2015

В подкрепа на Радиана Стефанова за общински съветник и още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ за КАЗАНЛЪК, гласувайте с номер 19 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com