Първо издание на състезанието “Обиколка на Долината на тракийските царе” ще се състои в рамките на Тракийските празници

   

Първо издание на състезанието “Обиколка на Долината на тракийските царе” ще се състои в рамките на Тракийските празници, каза за Радио „ Фокус” началник – кабинет на кмета Сребра Касева. Тя поясни, че участниците в атрактивното състезание ще бъдат разделени в 6 различни възрастови групи: Юноши 15 – 16 г., Юноши 17 – 18 г., Мъже 19 – 39 г., Мъже 40 + г., Хоби, Мъже 95+ кг и Жени.
При по-малко от 3 записани в дадена категория, желаещите да участват ще бъдат прехвърляни да участват в по-горна категория.
Трасето, което ще трябва да преминат всички състезатели е с дължина 75 км, и общо изкачване около 1000 метра.
Сред изискванията на организаторите са всеки състезател да носи каска, да участва с технически изправен велосипед, да притежава застраховка „спортна злополука”, валидна за деня на провеждане на състезанието, а участниците под 18 годишна възраст трябва да имат писмена декларация от родител или настойник, подписана пред регистриращия или пред водача на отбора.

Класирането ще бъде индивидуално по възрастови групи. Призьорите в отделните групи ще получат парични награди и медали.

Състезанието ще се проведе с начало и финал в близост до Художествена Гимназия „Акад. Дечко Узунов”, а часът на старта е 9 часа. 

Организатори на спортната проява са клуб по планинско колоездене „Дарк Райдърс – Казанлък” и Велоклуб Зарата, под патронажа на председателя на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com