Първа копка на Националния център по природо-математически науки

   

На 6 юни 2015 г. от 12.00 часа ще бъде направена първа копка на Националния център по природо-математически науки в Казанлък. Първата копка ще бъде направена в двора на ПМГ „Никола Обрешков“.

С Писмо № 1002-1841 от 18 декември 2015 г. на Министерството на образованието и науката бе направен целеви трансфер в размер на 489 242 лева от бюджета на министерството към Община Казанлък за изграждане на Национален център за природо-математически науки към ПМГ „Никола Обрешков“.

Това бе един от първите ангажименти на г-н Бойко Борисов за министър-председател на Република България в неговия втори мандат, който той изпълни. Община Казанлък имаше готов инвестиционен проект, а правителството осигури  финансиране за неговата реализация.

На церемонията по първата копка се очаква да присъстват заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов, областният управител на Стара Загора Георги Ранов и др.

На снимката: ПМГ „Никола Обрешков“ – на мястото на старата сграда (боядисана в жълто) ще бъде създаден съвременен Национален център по природо-математически науки

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com