Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък отбелязва 90-годишен юбилей

   

С поредица от събития Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък, бившият Механотехникум, отбелязва 90-годишнината на училището, каза за Радио „Фокус“ Пенка Чипова, преподавател в учебното заведение. Началото на инициативите бе поставено тази седмица със състезание по професионална подготовка между ученици от 12 клас. Проведено бе и състезание по английски език между ученици от 8-те класове, специалности „Компютърна техника и технологии” и „Строителство и архитектура” с прием след 7 клас и със засилено изучаване на английски език–игри, викторина, преодоляване на препятствия с езика на Шекспир.
В дните, в които се отбелязва годишнината на учебното заведение, ще бъде открита и реновираната стара сграда на гимназията, която е обновена външно и вътрешно, има ново обзавеждане, нова Актова зала, нова библиотека и др.
Във връзка с въвеждането на дуално обучение, казанлъшкото училище ще посрещне гости от Швейцария на 22 април, идната сряда. ПГ „ Иван Хаджиенов“ е едно от трите в страната и единственото училище в Казанлък и в региона, в което ще се въведе дуално образование от учебната 2015/2016 г. Интерактивен урок по информатика и информационни технологии между ученици от 9-тите класове, състезание за разглобяване и сглобяване на автомат, са сред останалите събития в програмата по отбелязване на 90-та годишнина на училището.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com