Проект за патронажна грижа и в Казанлък

   

142-ма души с увреждания и възрастни хора, включително с хронични заболявания и трайни увреждания, от община Казанлък ще могат да получават мобилни, интегрирани здравно-социални услуги.

Това ще се случи от 1.септември по проект “Патронажна грижа в община Казанлък”. Стойността на проекта е 366 000 лева, безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд. На одобрените кандидати се осигурява пакет от дейности – услуги по домовете от квалифицирани специалисти. Интегрираните услуги ще бъдат извършвани в продължение на 1 година, в рамките до 2 часа на ден, уточни за Радио Стара Загора зам.-кметът на община Казанлък Лилия Цонкова.

За реализацията на проекта ще бъде назначен персонал за организиране и управление на услугата, приложни специалисти за предоставяне на патронажната грижа, помощен персонал, консултанти и обучители.

Ще бъдат закупени МПС, материали и консумативи, ще бъде наето оборудване за обезпечаване на самата интегрирана услуга. Тя  ще се предоставя съгласно методика, разработена от Министерство на здравеопазването.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com