Продължава есенното лято

   

Времето днес ще се задържи почти без промяна, като ще бъде предимно слънчево, но в часовете преди обяд над Източна България ще има мъгла или ниска облачност, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от „Фокус”.

В сутрешните часове мъгла ще има и на места в котловините и низините от останалата част на страната. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 23  и 28 градуса, в София – около 26 градуса. Минимални температури ще са между 7 и 12 градуса.

Атмосферното налягане през деня още малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за октомври.

Над Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове видимостта временно ще се подобри, облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха се очаква да достигнат между 19 и 21° градуса. Температурата на морската вода ще е около 20° градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 22 градуса, на 2 000 метра – около 15 градуса.

През следващите дни ще остане топло за периода, в повечето райони – и слънчево, на места в низините на изток, а към четвъртък-петък и покрай Дунав, след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, от които ще преръмява. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса, по Черноморието, където ниската облачност или мъглата ще се задържат по-дълго – до около 20 градуса. Минималните в повечето места ще са между 7 и 12 градуса. В планините ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за втората половина от октомври.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com