Свържете се с нас

Казанлък

Проверете с коя зодия си пасвате според слънчевия ви знак!

Published

on

Между зодиите има съвместимост, която се базира на техния слънчев знак. Има четири елемента – огън, земя, въздух и вода, и по три знака от всеки елемент – общо дванайсет зодиакални знака. Всички те се разделят още на мъжко и женско начало, като мъжките знаци са – огънят и въздухът, а женските- земята и водата, предава „Дарик“.

Всеки човек, имайки десет планети в личния си хороскоп, е комбинация от различни елементи, но винаги има един или два, рядко три, които преобладават. Тогава казваме, че човека е характерен за зодията си.

При взаимоотношенията хармонично си кореспондират мъжки с мъжки и съответно женски с женски знаци. Вижте ги:

Зодия Овен 

Овенът си пасва с Лъв и Стрелец, а също и с Овен, въпреки че в този случай може да се сблъска със същите проблематики в характера, които самият той носи.

Хармонични за Овен са и Близнаци и Водолей, като с Везни се допълва, но може да има и разногласия.

Зодия Телец

Телецът има добри партньорства със земните знаци – Телец, Дева и  Козирог, а също и с Рак и Риби. Със Скорпион може да се допълни много добре, но при съзнателно отношение. В противен случай са възможни противоречия.

Зодия Близнаци

За Близнаците са подходящи Близнаци, Везни и Водолей, както и Овен, Лъв и Стрелец. При отношенията със Стрелец може да има както различия, но и допълване.

Зодия Рак 

Подходящи са Рак, Скорпион и Риби, а също така Телец, Дева и Козирог. При Рак – Козирог има допълване, но е възможно и противопоставяне.

Зодия Лъв

Зодия Лъв има хармонични отношения с Овен, Лъв и Стрелец. Също така и Близнаци, Везни и Водолей. С Водолей има допълване на противоположни качества, за което е необходимо необходимото себепознание.

Зодия Дева

За Девата – Телец, Дева и Козирог са сполучливи комбинации. Също Рак, Скорпион и  Риби, като с Рибите въпреки различията има потенциал за добри отношения.

Зодия Везни 

Везните си партнират най-добре с Близнаци, Везни и Водолей, както и с Овен, с който е нужно обединяване на противоположностите. Също и с Лъв и Стрелец.

Зодия Скорпион

За Скорпионът са подходящи знаците Рак, Скорпион и Риби, както и Телец, и Козирог. В известна степен и Дева.

Зодия Стрелец

С Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци има привличане и допълване, но и различност. Везни и Водолей също са подходящи.

Зодия Козирог

Козирогът се допълва с Телец, Дева, с Рак, но противопоставяне и различни интереси. Подходящи са и Скорпион и Риби. Козирог с Козирог е възможна комбинация.

Зодия Водолей

Водолеят си хармонира най-добре с Близнаци, Везни и Водолей, както и Овен, и Стрелец, а с Лъв има допълване на различното.

Зодия Риби

Рибите си подхождат с Рак, Скорпион, Риби, Телец и Козирог. Също е Дева – въпреки са различни те се балансират добре.

Имайте предвид, че тук говорим само и единствено за слънчевия знак. А вече индивидуално в хороскопа на всеки може да се види всичко с по-голяма точност и конкретика.

Продължете с четенето

Казанлък

Михаил Шейтанов от ПГЛПТ спечели Национално ученическо състезание по „Стопански и финансов контрол“

Published

on

Изключително радостна новина дойде от Свищов в първите дни на декември и зарадва всички в ПГЛПТ. Михаил Шейтанов от 11 а клас, спец.“Електронна търговия“ спечели първо място в Националното състезание по „Стопански и финансов контрол“. Организатор на он-лайн надпреварата бе Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в дунавския град. Състезанието се проведе за час и половина, а състезателния казус бе в интерактивна форма и въпросите в него, бяха свързани с конкретна операция по внос на стоки, която учениците трябваше да оценят и разгледат от позицията на митническия контрол.Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '28=4358age=3 Jud... BGmaterial i.com уча.се моите уро... уроципо английск... мелиса стопанска академия "димитър A. ценов" специалност стопански и финансов контрол редовно. задочно и дистанционно обучение на български език срок 4 години WWW bg/kskb'

Михаил победи 143 участници от 16 училища в цялата страна. ПГЛПТ се представи с цели осем състезатели от специалност „Електронна търговия“. По време на състезанието се работеше индивидуално, като всеки от тях трябваше да влязат в точно определена виртуална състезателна стая. Михаил спечели специална грамота и наградата на Ректора на СА „Димитър.А.Ценов“. Всички участници в състезанието ще получат и Сертификати.

Продължете с четенето

Казанлък

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Published

on

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на БОП към МВР – Стара Загора заедно с 55-годишния Георги Паликарев, привлечен като съучастник.  Двамата са обвинени за принуда с цел имотна облага. На 14 ноември Окръжната прокуратура в Стара Загора освободи от ареста бившия началник на РУО срещу парична гаранция от 2000 лева.

Кандидатите за началник на РУО Стара Загора трябва да се явят на тест на 12 декември от 10:00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Милена Йолдова-Стоянова беше назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора на 3 май 2022 година. Тогава Татяна Димитрова беше освободена заради дисциплинарни нарушения.

С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова беше възстановена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието -Стара Загора. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

Published

on

На 2-ри декември в 04:45 часа, в Районно управление-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от магазин в Казанлък.

На място е установено, че деянието е извършено за времето 18:00 часа на 01.12.2023г. до 04:50 ч. на 02.12.2023г., след като с техническо средство е отключена вратата на търговския обект.

По данни на потърпевшите са отнети 250 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъжа избягал с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

Published

on

На 1-ви декември, в 08:46 часа, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за съборена и повредена оградна мрежа на наказателен паркинг в Казанлък от л.а.“БМВ“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредственно до входния портал на паркинга.

Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъж за трафик на жена от Казанлък с цел проституция

Published

on

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж за трафик на жена с цел развратни действия, съобщават от прокуратурата.

През месец ноември, обвиняемият П.К. въвел в заблуждение 30-годишна жена, че ще се ожени за нея, взел я от гр. Казанлък и я транспортирал до гр. София. Обвиняемият направил това с цел да използва жената за развратни действия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.2, пр.2, вр. ал.1 Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 04.12.2023 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К.

Продължете с четенето

Казанлък

Източиха 110 литра дизелово гориво от трактор в гр. Шипка

Published

on

На 03.12.2023г., в 15.55,ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от около 17.30 ч. на  02.12.2023г. до около 15.00ч. на 03.12.2023г., в землището на гр.Шипка,  е разпробит резервоар на трактор и са отнети 110 литра дизелово гориво.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com