Приемаме Детската Евровизия през ноември

   

На 21 ноември в столичната зала „Арена Армеец“ ще се проведе 13-то издание на Детската Евровизия.

„Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България и БНТ. С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна“, каза Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

Детската Евровизия ще се излъчи на живо в БНТ. Зрителите ще могат да гледат хлапетата и от малкия екран и на стрийминг онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в благородната надпревара.

През 2014 година в конкурса участваха 16 страни – най-много от 2007 година насам. Няколко от тях вече са започнали да търсят своите нови изпълнители на възраст между 10 и 15 години.

Съревнованието се провежда за първи път през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти – през 2007-а с „Бон-Бон“, през 2008-а – с Кръстияна Кръстева, през 2011-а – с Иван Иванов, през 2014-а – с Крисия, Хасан и Ибрахим.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com