Премиера: Филм на казанлъшки режисьор разказва за волята за живот на наркозависим

   

На 13-и ноември петък от 19.00 часа в Младежки дом – гр. Казанлък, ще се проведе премиера на документалния филм „Излъгал бурята“ на United Avangard Artist  към НЧ „Възродена Искра“. Лентата е дело на казанлъшкия режисьор Румен Сомов. Проектът бе удостоен с първа награда в „Годишен приз за най-добра младежка инициатива на 2014 година“ на Община Казанлък. Филмът „Излъгал бурята“ ще  разкрие животът на наркозависим и всички трудности, през които преминава по пътя към ,,свободата“.

За премиерата на филма са поканени Станимир Трифонов – режисьор на филмите „Хайка за вълци“, „Изпепеляване“, „На границата“ и др., Павел Милков – създател на катедра „Кино и телевизия“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, както и оператор на филмите „Маневри на петия етаж“, „Година от понеделници“ и др. Гост на премиерата ще бъде също така и Здравко Маринов, който е сценограф, изработил декорите за множество концерти, театрални постановки, филмови театри, както и за игралните филми „Търси се екстрасенс“,  „Пътят към върха“ и др. И тримата са професори в Югозападен университет „Неофит Рилски“.

Община Казанлък и United Avangard Artist канят младите хора от общината и всички, които са заинтересовани от темата и творчеството на Румен Сомов, да присъстват на премиерата.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com