Пращат ни SMS за колет от чужбина

   

Обработката на пощенските пратки, подлежащи на мита, ще се осъществява по-бързо, предвижда нов проект между „Български пощи“ ЕАД и Агенция „Митници“. Той ще стартира на 1 август 2019 г., а до края на 2020 г. ще обхване цялата страна.

Реализирането на проекта ще даде възможност да се уеднакви процесът като се гарантира равен достъп до услугите, предоставяни от „Български пощи“ ЕАД. С нововъведението клиентите ще могат да получават и информация чрез SMS на посочен от тях мобилен номер в деня на получаване на пратката в България. Така ще се спестяват транспортни разходи, както и разходи за време, пише “Монитор”.

Цените на обработка няма да бъдат променени,

като ще останат атрактивни и конкурентни. Не се отменя възможността гражданите лично или чрез упълномощено лице да освобождават пратки, като съпътстващите пратката документи ще се получават в пощенската станция по адрес на доставяне. В тези случаи декларирането се извършва със стандартна митническа декларация, чиито данни се изпращат по електронен път.

Конкретната обработка ще се извършва в Българския разменно-сортировъчен център на дружеството в София, кв. „Нова Враждебна“, ул. „Челопешко шосе“ 31, където се помещава и специализирано митническо бюро, създадено за да обслужва процеса на обработка на пощенските пратки. Във връзка с това

от 1 август 2019 г. „Български пощи“ ЕАД преустановява доставянето на пощенски пратки в пощенската станция на ул. Веслец № 84.

Преместването на пощенската станция е във връзка с подготовката на дружеството за изпълнение на Пакета за електронна търговия на Европейския съюз (ЕС) и използваните в процеса IT системи.

Всички пратки, които не подлежат на митническа обработка, ще се получават както досега в офисите от мрежата на „Български пощи“ ЕАД по адрес на доставяне.

На сайта на „Български пощи“ ЕАД е публикувано пълно описание на услугата на дружеството „Митническо представителство“, изискванията, образци и формуляри на необходимите документи, както и имейли и телефони на пощенските станции към Митници в страната.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com