Празник за децата и блестящ финал в Долината на траките

   

Парк „Розариум“ в Казанлък беше изпълнен с усмихнати деца в неделния предиобед, посветен на техните забавления, част от поредицата в програмата на Празниците на тракийските царе 2016.

В различни части на красивия парк бяха оформени детски кътове за занимания на малчуганите – сцена с песни и танци, стрелба с лък, тенис на маса, занаяти, детски рисунки, рисуване по ръчички като бодиарт за по-малките, йога за всички възрасти и много други.

Музикалната сцена бе заобиколена от изложба с най-красивите творби на малки художници от седем поредни национални пленера на тема „тракийско наследство“. Художественият архив е дело на художничката Катя Зографова от народно читалище „Жар – 2002“.

За веселието на децата в последния празничен ден заедно с община Казанлък се погрижиха с игри спортен клуб по стрелба с лък „Рапорт Арчъри“, клуб по тенис на маса „Розова долина“ – Казанлък, клуб по йога „Усмихнато цвете“ с ръководител Светла Лазарова. Анелия Стойчева АНТЕО предложи разнообразни анимации за малчовците. Народно читалище „Възродена искра –  2000“ участва с школата по рисуване „Ренина“ с ръководител Ренина Лекова и клуб по Зумба с инструктор Гергана Начева. Популярни мелодии за гостите в „Розариум“ изпълниха деца от вокалните групи на Стефка Денева, Мариана Мъгева и Надя Тончева. Сръчността и въображението провокираха представителите на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“.

Това бяха многобройните подаръци от община Казанлък за най-малките наследници на богатството на древните траки в празничната програма за тази година.

Финалната вечер на тракийските празници ще достигне кулминацията от красиви изживявания за любителите на джаза. Легендарните китари на „Kоychev-Nedyalkov Project” ще зазвучат първи на централния площад „Севтополис“, за да подадат щафетата за брилянтни импровизации към виртуозните Луло Райнхард и Андре Кренгел – квартет и техният съвместен проект – смесица “Latino swing”. Джаз еуфорията от най-високо качество е последният сувенир от Празници в Долината на тракийските царе 2016.

Община Казанлък ви кани да гостувате отново по земите на древната тракийска цивилизация, изпълнена с живот, мистерии за разгадаване и безценни послания за бъдещето.

Пресцентър на община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com