Полицията в Казанлък задържа изнудвачи на пари от старец

   

Полицията в Казанлък задържа двама изнудвачи, който са тормозели старец за пари, съобщиха от пресслужбата на ОДМВР – Казанлък.
На 15 април в Участък – Мъглиж на РУ – Казанлък е получено съобщение, че от началото на месец април 2015 г., на два пъти, две неустановени лица с маски на лицата са посещавали дома на 80-годишен мъж от с. Тулово и след като са му нанасяли побой, са му отнели сума на обща стойност 300 лв.

При втория случай, след отправени заплахи, лицата са поискали от възрастния мъж да им осигури 2000 лв., които ще отидат да вземат по-късно. В тази връзка за времето от 20,00 ч. на 16 април до 03,00 ч. на 17 април в района на с. Тулово, общ. Мъглиж, е проведена специализирана полицейска операция, с цел установяване самоличността и задържане на извършителите.

Около 23,35 ч. на 16.04.2015 г. двете лица са влезли в имота на възрастния мъж и от полицейските служители са предприети действия по задържането им. Задържан е 17-годишен младеж от с. Тулово, а съучастникът му оказва яростна съпротива.

Полицейски служител произвежда два изстрела със стоп-патрони, но лицето успява да избяга от местопрестъплението. По-късно от Спешна помощ – Казанлък е получено съобщение за постъпил 16-годишен младеж с разкъсно-контузна рана в областта на ляво рамо. От проведени допълнителни мероприятия е установено, че това е втория извършител.

Същият е откаран в УМБАЛ -Стара Загора, без опасност за живота, където е обслужен амбулаторно и настанен за наблюдение.
Двамата извършители са криминално проявени за извършени в предишен период кражби.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.198 и чл.170 от НК.
По повод използваното оръжие от полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.2 от НК.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com