Поздрав от кмета Галина Стоянова за Деня на народните будители

   

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ НА КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ,УВАЖАЕМИ КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В навечерието сме на един от най-светлите български празници – Денят на народните будители. Какъв по-добър пример от техния как да преодоляваме днешните предизвикателства?! Духовните ни водачи са тези, които са превеждали нацията ни и в най-тъмното време и в най-тежките изпитания. Казанлък има своите ярки личности, постигнали възхитителни висоти в сферата на изкуството и науката. Трябва да се гордеем с тях! И днес имаме съграждани, които с постиженията си прославят Казанлък. Трябва да им благодарим!

Днес се обръщам и към дейците на Народно читалище „Искра – 1860“, които празнуват впечатляващ юбилей. Отбелязването на 160-годишнината на едно от първите читалища в цяла България е празник не само на Народно читалище „Искра – 1860“ и на всички Вас, а на всички културни институти в нашия град. Много от тях възникват, вдъхновени от читалищното „огнище“ на „Искра – 1860“. Ето защо днес, като Кмет на Община Казанлък, лично от мое име и от името на нашите съграждани с радост поздравявам с юбилея на Народно читалище „Искра – 1860“ всички културни дейци на Казанлък!

Създадено с много любов от големи творци и общественици на Казанлък читалищeто разпалва славен културен живот и ярки творчески личности, с огромен принос за българската култура. Нека запазим силните традиции на творческите школи, обединени от девиза „Изворът на щастието се състои в съгласието“. А това е неизменно предизвикателство всеки ден. Дали сме се справили днес ще отговорят тези, които ще ни наследят.

Честит празник!

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com