Подновена бе маркировката по пешеходно-велосипедния маршрут от Казанлък – Бузовград, покрай язовир „Копринка”

   

В рамките на три дни беше подновена маркировката по пешеходно-велосипедния маршрут от Казанлък – Бузовград, покрай язовир „Копринка“,каза за Радио „Фокус” Христо Ангелов от Туристическо дружество „Орлово гнездо”. Той поясни, че целият маршрут тръгва от Казанлък, покрай язовир „ Копринка”, крепостта „Твърдица”, местностите „Голяма Гюрля”, „Кулата”, „Драганка”, Горночерковския превал, „Дъбете” и село Бузовград. Маршрутът е направен през октомври 2006 година и е подновен през 2015 година.

През есента на 2018 г. са разширени пътищата с противопожарна цел и 90 процента от туристическите маркери са унищожени тогава. Новата маркировка е направена с материали осигурени със съдействието на Владимир Атанасов, заместникдиректор на Държавно горско стопанство – Казанлък. Инициативата е реализирана от планинарите Тончо Нейчев, Иван Петров и Христо Ангелов от Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и СК „Орлово гнездо 1957“ – Казанлък. „За три дни подновихме маркировката в жълто – бяло от стълба, южно от „Кремона“, през преливниците на язовир „Копринка”, „Малка Гюрля”, Разклона, „Змийското дере”, Вилите до водолея на „Голяма Гюрля”.

Този маршрут се прохожда за близо два часа. От Разклона, по зелено-бялата пътека за 20 минути се стига до разположената на язовирски полуостров крепост „Твърдица”. Тя е от тракийско и византийско време, до края на Второто българско царство”, поясни Христо Ангелов. Славяна ГАЙДАРОВА

Сн. е илюстративна

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com