Пламен Ноев от РУ „Полиция” – Казанлък е най-добрият полицаи по теоретична подготовка

   

„По традиция, всяка година пътните полицаи демонстрират своите професионални знания и умения. Именно традициите в Министерството на вътрешните работи правят институцията стабилна, уважавана и важна“. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви началото на 24-тия Национален конкурс „Пътен полицай на годината”. Тя пожела на състезателите успех и толерантна надпревара и подчерта: Основното състезание за пътните полицаи, а и за всички служители на МВР, е състезанието с нарушителите, с тези, които застрашават сигурността на хората. Това е най-важната и най-благородната битка, защото от нея печелят не тези, които я водят, а българските граждани. Стойността на тези победи е изключително голяма и важна за всички нас.
С пожелание за победи към своите колеги се обърна и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. „Професионализмът, с който пътните полицаи изпълняват дълга си да помагат на хората ни дава основание да ценим този традиционен конкурс“, посочи главен комисар Костов. Той изтъкна ежедневната работа на служителите на Пътна полиция за повече сигурност по пътищата на страната и категорично подчерта, че противодействието на пътния травматизъм и повишаване безопасността на движението е основен приоритет в работата на Министерството на вътрешните работи.
В Хасково, за 24-ти път младши автоконтрольори от всички 28 областни дирекции на Министерството на вътрешните работи стартираха в последния етап от Националния конкурс „Пътен полицай на годината – 2016 г.” с амбиция да получат престижната титла. Призът „Пътен полицай на 2016 година” спечели Лъчезар Близнаков от СДВР. Отличието той получи от главния секретар на МВР Георги Костов. Второто място в генералното индивидуално класиране спечели Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян, а трети остана Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово. В генералното отборно класиране на първо място е отборът на ОДМВР-Смолян, на второ – отборът на ОДМВР-София, а на трето – отборът на ОДМВР-Габрово. Престижните награди връчи директорът на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски. Първото място в състезанието по теоретична подготовка зае Пламен Ноев от Районно управление „Полиция” – Казанлък, към ОДМВР – Стара Загора. Втори в този етап на конкурса остана Стойчо Янковски от ОДМВР-Пловдив. В класирането третата позиция зае Лъчезар Близнаков от отбора на СДВР. Те получиха наградите си от началник отдел “Пътна полиция” в ГД “Национална полиция” комисар Бойко Рановски. В дисциплината оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия заслуженото първо място спечели Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово. Второ място зае колегата му Атанас Атанасов от Сливен, а трети остана Здравко Христов от ОДМВР-Габрово.Най-точен в стрелбата с пистолет бе Атанас Атанасов от ОДМВР-Сливен. Непосредствено след първенеца е Лъчезар Близнаков от СДВР, а третото място зае Марин Маринов от ОДМВР-Ямбол. Наградите за точен мерник раздаде домакинът на състезанието, директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков. От своя страна, ст.комисар Цанков и получи специален приз за перфектна организация на конкурса. Той връчи и награди на първенците в състезанието по майсторско управление на автомобил. Първото място спечели Любомир Лалов от ОДМВР-Враца, второто – Валери Паланкасов от ОДМВР-София, на трето – Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян.

Наградите на най-добрите мотоциклетисти бяха връчени на Лъчезар Близнаков от СДВР, следван от Бисер Ботев от ОДМВР-Разград и Венко Велчев от ОДМВР-Хасково.

Националният конкурс е един вид традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, теоретичните им познания и практическите умения, свързани с ежедневната им работа.

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com