Пиян шофьор предизвика катастрофа в Казанлък. Двама са откарани в болница

   

На 04.06.2019 г., около 20:10 ч., в гр. Казанлък, ЖК “Васил Левски”, се е движил л.а. “Мерцедес”, управляван от 37-годишен мъж от гр. Казанлък. Излизайки от паркинг, същият не спазил пътен знак „Б2“, навлязъл по ул. ”Севт III”, отнел предимството и е блъснат от движещ се по същата улица л.а ”Мазда”, управляван от 35-годишен мъж от гр. Казанлък, неправоспособен водач на МПС. В резултат на удара водачът на л.а. „Мазда“ е получил фрактури на три ребра и разкъсно-контузни рани по тялото, а водачът на л.а. „Мерцедес“ е получил разкъсно-контузни рани в областта на лицето.

Двамата са настанени за лечение в МБАЛ – Казанлък с комоцио, без опасност за живота. Тествани са за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1.19 промила алкохол в издишания въздух на 35-годишния мъж и отрицателна проба на другия водач.

В РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в от НК срещу водача на л.а. „Мазда“, затова че е управлявал МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по съдебен ред за управление на МПС без СУМПС.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com