От 1 юни се ограничава движението на тирове по магистралите

   

От 1 юни до 15 септември ще се ограничава движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите всеки петък от 17.00 до 20.00 ч. и неделя от 14.00 до 20.00 ч. с цел по-висока безопасност, съобщиха от МВР.

Ограниченията се отнасят и за някои главни пътища. Забраната важи и целогодишно за периода на официалните празници – последния работен ден преди празници и последния почивен (празничен).

Ограниченията не важат за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари, живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

На магистрала „Тракия“ в област Пазарджик и Пловдив е ограничена скоростта на движение до 90 км/ч. Същото важи и за магистрала „Хемус“ в област Шумен и Варна.

На прохода „Шипка“ е забранено движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com