От 1 октомври в Казанлък „паяк“ ще вдига неправилно паркираните автомобили

   

Два от акцентите в работата на Общинския съвет (ОбС) в Казанлък за първите шест месеца на 2016 г. са новите Наредба 4 за реда на спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Казанлък и Наредба 16 за принудително изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях, каза  председателят на Общинския съвет Николай Златанов. В тази връзка той поясни, че от 1 октомври в Казанлък ще започне дейността на репатриращ автомобил, т. нар. “паяк”. Звената, които ще се занимават с това, са подготвени, готов е и наказателният паркинг, който е разположен срещу централния вход на текстилното предприятие в града. Глобата, която предвижда наредбата за неправилно паркиране е 25 лв., ако лицето пристигне на мястото преди репатриращият автомобил да е отнесъл неправилно паркираното превозно средство. Ако автомобилът е откаран до наказателния паркинг, глобата е 50 лв. Освен нея, ще има и такса за престой на автомобила в паркинга – 1 лв. на час. Репатрирането е възложено на фирма, спечелила обществена поръчка.
„Досега разчитахме на съвестта на гражданите, но считаме, че обществото е стигнало предела на търпимост по този въпрос и затова е крайно време да влезе в действие репатриращ автомобил в Казанлък. От 1 октомври бих призовал гражданите да спазват по-добре правилата за паркиране и престой“, коментира председателят на ОбС.
Освен репатриратрирането, общинско звено ще продължи да слага скоби, както и до сега, на неправилно паркиралите автомобили.
„Всички наредби, които приемаме напоследък, показват накъде сме се запътили в нашата политика“, коментира в заключение председателят на ОбС.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com