Открит урок по безопасност на движение проведоха две детски градини в Казанлък

   

По повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия две от детските заведения в Казанлък – градините „Славейче“ и „Роза“ проведоха съвместен открит урок по безопасност на движение. С песни и тематични игри децата демонстрираха своите познания в сферата на безопасността на движение, какво знаят за пътните знаци, къде и при какви условия е позволено на пешеходците да пресичат улиците, значението на червената, жълта и зелена светлина на светофарите и др. „Много често жертва са и самите деца и за това смятам, че ограмотяването на децата по безопасност на движение е особено важно в тази възраст. Има достатъчно възможности децата да бъдат възпитани в дух на безопасност на движението от най-ранна детска възраст, за това се говори навсякъде“, каза директорът на ДГ „Славейче“ Петя Георгиева.
Директорът на ДГ „Роза“ Лиляна Иванова, коментира, че е важно децата да знаят правилата на движение, да ги спазват и да ги прилагат на практика, за да могат да пазят своя живот.
В края на открития урок децата от двете градини получиха специални игри, които ще им бъдат в помощ при усвояване на знания свързани с безопасността на движение.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com