Осъдиха 36-годишен казанлъчанин на 4 г. затвор за кражба на чанта с пари

   

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден А.К., на 36 г., за това, че на 17 септември 2019 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи: чанта, кожен портфейл, външна батерия за телефон, електронна цигара, пари – сумата от 1 300 лева, 350 евро, равняващи се на 684 лв,, всичко на обща стойност 2 066 лв., от владението на другиго, без негово съгласието с намерение противозаконно да ги присвои – чл.196, ал.1 вр. с чл.194 ал.1 вр. чл.29 от Наказателния кодекс. Съдът му е наложил наказание от 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Присъдата е влязла в законна сила и е приведена в изпълнение.

На 17.09.2019 г., пострадалият помагал на свой приятел по извършването на ремонтни дейности в сграда в гр.Казанлък. Около 11.30 ч. покрай нея минал А.К. Той погледнал през прозореца и видял, че на партерния етаж, върху кашони имало оставена мъжка чанта. Предположил, че в чантата се намират пари и други ценни вещи и решил противозаконно да я отнеме. Влязъл на приземния етаж на сградата, взел чантата, излязъл бързо навън и избягал по улицата.

Делото е преминало по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. А.К. до момента има 19 присъди за престъпления против собствеността.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com