Осъдиха на 5 години затвор нападателите на 88-годишна жена

   

Окръжен съд – Стара Загора осъди 53-годишния П. А. и 63-годишния И. В., като на всеки един от подсъдими наложи наказание лишаване от свобода в размер на пет години, което да изтърпят при първоначален „строг“ режим, информират от пресцентъра на съда.

Двамата мъже са признати за виновни в това, че на 18.04.2020 г. в с. Дъбово, Старозагорска област, в съучастие помежду си, като извършители, и в условията на опасен рецидив, отнели портмоне, съдържащо сумата от 40 лева, от владението на 88-годишна жена от същото село, като употребили сила спрямо възрастната жена, блъскайки и събаряйки я на земята.

Наказателното производство срещу П. А. и И. В. премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното им наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като пред съдебния състав двамата подсъдими признаха вината си и фактите и обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласиха да не се събират доказателства за тези факти.  

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com