Оставиха в ареста казанлъчанин, обвинен в убийство на съсед

   

Оставиха в ареста мъж, обвинен в убийство на съсед, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд-Стара Загора, с което за втори път е оставена в сила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража спрямо мъж на 46 г. от Казанлък.

Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда на 64-годишен мъж, който му бил съсед.

Двамата не били в добри отношения. Според свидетели, на 4 юли вечерта, между двамата е възникнал скандал за паркомясто пред блока. Малко след това, обвиняемият бил заварен от свидетели да се опитва да помогне на пострадалия, който лежал на земята. Въпреки операцията, съседът е починал в болница.

Апелативните съдии прецениха, че от събраните до момента доказателства, съдебно-медицинска експертиза и разпити на свидетели може да се направи обосновано предположение за съпричастност на мъжа към деянието, в което е обвинен.

Обвиняемият има чисто съдебно минало, но заради тежестта на обвинението, както и заради съставен от органите на МВР протокол за предупреждение на задържания след предишен скандал, магистратите прецениха, че инкриминираната дейност, в която е обвинен той, разкрива висока обществена опасност на дееца и тя интензивно се засилва предвид съдържащото се в протокола за разпит на двама от свидетелите.
За това съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.

 Определението на Апелативния съд е окончателно.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com