Свържете се с нас

Казанлък

Окръжна прокуратура -Стара Загора: Община Казанлък не е извършила престъпление по казуса с ОУ „Димитър Андреев“

Published

on

Окръжна прокуратура-Стара Загора не установи нарушение по сделката за продажбата на бившето ОУ „Димитър Андреев“ в Казанлък, като не потвърди и твърденията на някои медии, че при пожара учебното заведение е изгоряло до неузнаваемост, включително и дворът му. Решението на Окръжна прокуратура-Стара Загора за отказ да образува досъдебно производство бе обявено днес от Петър Косев, заместник-кмет на община Казанлък.

С Постановление от 20.05.2015 г. Окръжна прокуратура-Стара Загора категорично посочва, че след анализ на изисканите и приложени писмени документи и обяснения на лицата, привлечени по случая, няма данни за извършено престъпление от общ характер и специално такова по чл. 219 от НК и чл.282 от НК, т.е. за престъпление по служба от страна на кмета на Казанлък, каквито всъщност бяха твърденията и внушенията на някои медии. В тази връзка Окръжна прокуратура – Стара Загора не смята, че има основание да образува досъдебно производство и потвърди законността по сделката с имота.

Припомняме, че Преписката бе образувана по сигнал на Славка Стефанова Самарска – изпълнителен директор на Медийна група „Вис Виталис – Самарски и сие“. В сигнала Самарска твърди, че вероятно Община Казанлък, вследствие умишлено неполагане на грижи от страна на кмета по управлението на общинското имущество, са възникнали значителни щети за казанлъшката община.

Оказва се обаче, че не само няма щети за Общината при продажбата на бившето ОУ „Димитър Андреев“, ами то е продадено и на цена над пазарната оценка – 410 041 лв. без ДДС, при това по напълно законен начин с решение на Общински съвет-Казанлък.

На 07.08 2014 г. Общинският съвет взема единодушно решение и

обявява за продажба бившето училище „Димитър Андреев“ – имот УПИ III кв. 43 с площ 9220 кв.м. В резултат на това със заповед на кмета е открита процедура за провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на 7 имота, сред които е и ОУ „Димитър Андреев“. На първата обявена дата на търга – 18.09.2014 г. не се явява кандидат за покупката на бившето учебно заведение. На обявената по-късно – 07.10.2014 г., втора дата на търга – отново няма кандидати, макар и процедурите за публикация на обявленията за търга и за двете дати да са спазени.

На 21.10.2014 г. е открита нова процедура за провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на непродадените 5 имота, сред които е и училището. На 06.11.2014 г. търгът бива проведен, като с Протокол № 296 от същата дата тръжната комисия обявява за спечелил търга единственият кандидат „Бул Ал“ ЕООД, който е предложил цена от 410 041 лв. без ДДС. Тук е редно да се каже, че цената за този имот е доста по-висока от цените – всички определени от експерти-оценители, за други два имота с по-голяма площ, също предложени за продажба. Това са Междуучилищният център в кв. „Христо Ботев“ с площ 10.883 дка с масивна сграда в него с РЗП от 1570 кв.м, за който оценката е  332 250 лв., и имотът до МБАЛ „Д-р Стамболски“ с площ 9,599 дка на цена 363 200 лв.

След като и Окръжна прокуратура-Стара Загора потвърди, че всичко около ОУ „Димитър Андреев“ е законно и не е налице безстопанственост от страна на Община Казанлък, остава да се види какво още „ще роди въображението на будните“ граждани, които посредством непроверени твърдения сигнализират различни институции, като разходват парите на обикновения данъкоплатец и разпиляват времето на съдебната власт.

Казанлък

Кола акостира в Старата река в Казанлък

Published

on

Кола акостира в Старата река в Казанлък, предаде репортер на „Фокус“.

Лекият автомобил се е опитал да завие и да мине по моста на бул. „Никола Петков“, но се е озовал в реката. На място има полиция. Към момента не е ясно дали има пострадали.

Продължете с четенето

Казанлък

При спецакция в областта хванаха девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол

Published

on

За времето от 25.09.2023г. до 01.10.2023г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2270 МПС и 4537 лица. Съставени са 714 фиша и 184 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – седем са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, двама – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози е установен да шофира един водач, а трима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 9 неправоспособни водачи. Установени са 497 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 186 проверки, установени са 133 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол е извършена 1 проверка, установено е 1 нарушение.

Продължете с четенето

Казанлък

Дати на учебните стрелби на УЦ„Тюлбето“ през месец октомври 2023 г.

Published

on

Учебните стрелби на Учебен център „Тюлбето“ през месец октомври 2023 г. започват от днес. За това информират от Щаба на Военно формирование 22180 – град Казанлък. Военните тренировки ще продължат от 08,00ч. до 22,00ч. през всички работни дни на месеца, с изключение на последната работна седмица, когато ще завършат в четвъртък, 26 октомври 2023 г.

От Щаба на Военното формирование в Казанлък напомнят, че забраната за движение в района се отнася за хора, животни и машини, а на нарушителите ще бъде търсена съдебна отговорност на основание чл.389, ал.1 от Наказателния кодекс.

Пресцентър на Община Казанлък 

Продължете с четенето

Казанлък

НАП публикува новите банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски

Published

on

На сайта на НАП са публикувани новите банкови сметки, по които от 2-ри октомври ще се извършват плащанията към приходната агенция.  При нареждане на суми към закритите сметки след тази дата, обслужващата банка ще връща парите на данъкоплатците по сметката, от която са направили превода.

Всяка от новите банкови сметки е предназначена за погасяване на определено задължение: данъци, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител. Гражданите и дружествата от цялата страна ще плащат по определената сметка съответния вид задължение, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление, напомнят от приходната агенция.  Гражданите и дружествата могат да продължат да погасяват своите задължения без такси като използват физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП

Продължете с четенето

Казанлък

Галина Стоянова получи признание от 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово

Published

on

Благодарна грамота за всеотдайността, енергията, дългогодишното приятелство и сътрудничество през годините и плакет получи Галина Стоянова от командира на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, Маргарит Михайлов. Тя е гост на празника на военното формирование. Бригадата днес чества 31-годишнината от създаването си.Може да бъде изображение с текст, който гласи '061 стрямска механизирана бригада 31 години дълг, лоялност, всеотдайност "Ha левски подвигът юнашки механизирана "A там, на черна във завоя гърдите нน свещен храм, за слава, чест и робът-бр на ботев песните хайдушки COS 00 за милата родина своя сърца развихрят буен плам." карлово стремци решиха da измрат благодарствена ΓΡΑΜΟΤΑ на -жа галина стоянова за всеотдайността, енергията, дългогодишното приятелство сътрудничество през годините, допринесли за издигане на авторитета и чимостта на 61 стрямска механизирана бригада гр. карлово 2.10. 2023г. маргарит михайлов бригадаен генерал командир на 61 механизиранабри ада'

Галина Стоянова поздравява военнослужещите в редиците на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, като им пожелава и занапред да са винаги там, където ги зове дългът и Отечеството: „В годините Бригадата се утвърди като лидер на военно формиране от Сухопътните войски на Българската армия. Не веднъж 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, е била в помощ на Казанлък и винаги са били точни и са реагирали навреме, защото те са били отговорни и с чест. Пожелавам им и занапред да са винаги там, където ги зове дългът и Отечеството! Уверена съм, че личният състав на Бригадата ще работи всичко така градивно за издигане на авторитета на Българската армия, независимо от трудностите, пред които е изправена. На всички военнослужещи пожелавам здраве, успехи и мирни времена! Бъдете горди наследници на предците ни!”

Продължете с четенето

Казанлък

Ето с какво време започва седмицата

Published

on

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. На отделни места, главно в Централна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб и умерен северозападен, в Източна България – северен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°.

Това съобщиха от НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над масивите от Централна България и на места там ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 – около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север вятър. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com