Обявено е частично бедствено положение, обхващащо участъка от Мъглиж до с. Селце.

   

Областният управител посети тази сутрин Мъглиж. Със заповед на кмета Годподин Господинов днес в общината беше обявено частично бедствено положение, обхващащо участъка от Мъглиж до с. Селце.

Заради интензивните валежи пътят до селото отново е в критично състояние. Ерозийните процеси продължават, реална е опасността от активиране на свлачища и пропадане на голяма част от пътното платно. Има участъци, в които пътната настилка е напълно разрушена, а на места под асфалта липсва опорна земна маса.

Инж. Ранов и Господин Господинов обсъдиха необходимите мерки, които трябва да се предприемат, за да се избегнат евентуални трагични инциденти на пътя. Както е известно, в с. Селце постоянно живеещите са само 11 души, но имоти там имат около 500 души. В селото има 2 туристически комплекса с база от около 100 легла.

Кметът въведе в действие Общинския план за защита при бедствия. Вече са предприети неотложни аварийно-възстановителни работи. Органите на КАТ „Пътна полиция” ще предоставят своевременно информация за състоянието на пътя. При нужда, временно ще бъде преустановено движението на МПС през засегнатите участъци. Засега бедственото положение ще остане до 17 ноември, но при нужда срокът ще бъде удължен до 30 дни.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com