Община Казанлък ще предоставя безплатен безжичен интерне

   

Община Казанлък спечели ваучер по инициативата WiFi4EU, която се финансира от Европейската комисия (ЕК) по Механизма за свързване на Европа – сектор „Телекомуникации“. Чрез инициативата Европейската комисия цели да насърчи безплатния достъп до безжичен интернет (Wi-Fi) за граждани и посетители на обществени места, като паркове, градинки, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи навсякуде в Европа.

Безвъзмездните средства, предоставени под формата на ваучер са в размер на 15 000 евро и ще послужат за покриване на разходите за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет. Ваучерите по инициативата WiFi4EU могат да се използват за инсталиране на изцяло нова публична безжична мрежа, за модернизиране или разширяване на обхвата на съществуваща публична Wi-Fi мрежа.

На 22.09.2019 г. бе подписано Споразумението за отпускане на безвъзмездни средства от страна на Европейската комисия. Следващата стъпка е да се направи избор на инсталационна компания, която да изгради избрани точки за достъп до високоскоростен интернет в рамките на 18 месеца от подписване на споразумението.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com