Община Казанлък подкрепи благотворително бягане за изграждане на площадка за шахмат в парк „Розариум”

   

Над 150 деца, ученици и възрастни се включиха днес в благотворителното бягане за изграждане на площадка за шахмат на открито в прак „Розариум”. Инициативата , подета от Далекосъобщителен оператор „Би Би Си Кейбъл”, се осъществи със съдействието на Община Казанлък. Тя бе подкрепена и от фирмите „Мончев 90”, Ротари клуб – Казанлък, Изворна и трапезна вода „Севтополис”, “Екозид”, „KZ7.bg”.

Стартът на събитието бе даден на  велоалеята пред Младежкия дом в Казанлък. Финалът на бягането бе в западния край на парк „Розариум”, където ще се разполага и  площадката за шахмат на открито.  Трасето за бягането бе по новоизградените велоалеи от Младежкия дом до парк „Розариум”.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави участниците в бягането и връчи наградите на Общината. Това са за най-сърцат участник, за включване на цяло семейство в бягането и за най-масово участие от една организация. За най-сърцат участник бе отличена Ана-Мария Бонева на 5 години. За участници  в категорията „Мама, татко и аз или Баба, дядо и внуче” наградата спечелиха Иван Найденов, Галина и Николай, а за най-масово включване в бягането от страна на една организация или фирма бе отличено ОУ „Георги Кирков”, което имаше 51 участници.

Най-малкият участник в благотворителното бягане бе Борис Симеонов на 1,8 година. В спортната инициатива  се включи и доайенът на спортната журналистика в Казанлък и преподавател по физическо възпитание Атанас Георгиев.

Galq-rozarium-shah

shah-rozarium

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com