Община Казанлък иска по-строги мерки за опазване на обществения ред

   

По повод инцидента на площад „Севтополис“ в центъра на Казанлък на 17-ти септември, т.г. от Община Казанлък държим да направим следните уточнения:

– Съгласно законовите правомощия на Общината още преди инцидента сме поискали от органите на реда да предприемат по-строги превантивни мерки по опазване на обществения ред по Наредба №1 и Наредба №30 на Община Казанлък.

– Във връзка с конкретния инцидент на площад „Севтополис“ на 17-ти септември, 2018г. държим да уточним, че лицата, предизвикали безредиците са от населени места, извън Казанлък и от съседни общини. В тази връзка публикуваме разпространеното по-рано днес становище на ОД на МВР „Криминалисти на РУ – Казанлък изясняват обстоятелствата около инцидент, станал в центъра на Казанлък“:

“На 17.09.2018 г., в 13:07 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение за сбиване в района на пл. „Севтополис“ в Казанлък. На място незабавно бил насочен полицейски екип на РУ – Казанлък, който не е заварил участниците в инцидента. След извършен обход и проведени оперативно-издирвателни действия били установени и задържани преките участници в сбиването, изяснено е, че в инцидента са се включили и други техни познати на възраст между 15-20 години. Те живеят в различни населени места в близост до града, а част от тях са ученици в учебни заведения в гр. Казанлък.

От РУ – Казанлък са предприети необходимите мерки за опазване на обществения ред и недопускане на нови конфликти. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325, ал.1 от НК и е уведомена РП – Казанлък, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.”

 

Пресцентър на община Казанлък

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com