Общината прилага на практика първите предложения от граждани

   

Това реши на редовното си заседание Комисията по безопасност на движението по пътищата в община Казанлък. Членовете на Комисията изслушаха 29 предложения на д-р Христо Христов, който бе поканен на срещата, за да бъдат взети под внимание неговите забележки по организацията на движението в града. Д-р Христов отбеляза редица проблемни места, както като регулация на пътни знаци, така и сигнализация на колоездачни алеи, организация на кръгови движения и проблемни зони в градския трафик. Председателят на Общинската комисия Даниела Коева – заместник – кмет на Общината определи отправените препоръки като съществени и реши, че за да се разпишат възможните мерки, членове на Комисията и служители на Общинската администрация трябва да обходят набелязаните места.

Сред конкретните мерки, които Комисията прие са:

За организация на движението в района на улиците „Шипченска епопея“ и „Бузлуджа“ ще бъдат забранени спирането и престоя от кръговото на входа на парк „Розариум“ до началото на ул.“Шейновска“.

По нов начин ще бъде организирано движението на кръстовището между улиците „Капитан Петко Войвода“ и ул.“Цар Борис Първи“ ( срещу комплекс „Македония“ ).

В района на «Бърза помощ»: За осигуряване на по-добра видимост на всички участници в движението, автобусната спирка, посока запад – изток, ще бъде преместена до мястото на «Транспортен портал» на МБАЛ «Д-р Христо Стамболски», а за да се ограничи скоростта на МПС-тата в района ще бъдат изградени асфалтови неравности на пътя.

Акцент в редовното заседание на общинската Комисия по безопасност на движението по пътищата в община Казанлък бе именно обсъждането на постъпили сигнали на граждани и специалисти за справяне с агресията на пътя и намиране на позитивни решения за по-голяма пътна безопасност. То идва като продължение на проведената обществена дискусия на тема “Да обединим усилия за по-голяма безопасност на пътя“, инициирана от кмета на община Казанлък Галина Стоянова и цели набелязване на конкретни мерки за подобряване на пътната безопасност.

На едно от следващите си заседания предстои Комисията да се запознае с идеите за повишаване на сигурността на пътя на Йорданка Димова и вещото лице по съдебни дела за пътни инциденти Иван Чакъров, които не успяха да се включат в срещата поради лични ангажименти.

Пресцентър на община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com