Общественият посредник Гинка Щерева проведе дискусия с представители на спортните клубове в Казанлък

   

По инициатива на обществения посредник на Казанлък Гинка Щерева в Казанлък се проведе среща на представители на  казанлъшките спортните клубове,  общински съветници и общинска администрация.

Срещата бе водена от Елиза Николова – председател на Професионална асоциация на медиаторите в България. В дискусиите участваха общинските съветници, представители на местната администрация, ангажирани с проблемите на спортната дейност в района и  журналисти. Повод за срещата – дискусия са поредицата жалби и сигнали до институцията от спортни деятели и родители на спортуващи деца. Основата цел на дискусията бе да се намери справедлив баланс, който ще даде възможност на клубовете да получават това, което заслужават и което да отговаря на техните постижения и максимална справедливост за всички, сподели Гинка Щерева.

Срещата продължи близо 3 часа, като представителите на спортните клубове, общински съветници и журналисти бяха разделени в 4 дискусионни групи. След като в отделните групи се обсъждаха начините за решаване на проблеми, бяха дадени и конкретни предложения.

В края на срещата Гинка Щерева взе под внимание всички предложения. Освен начините за финансиране на спортните клубове, бяха обсъдени още спортната база в региона и начина за ползването й, както и критерии за определяне на Спортист на годината. Общественият посредник ще внесе до кмета на общината и до Общинския съвет предложения за промени, касаещи спортните клубове тяхната дейност в общината: първото предложение ще е за промени в общинската Наредба №34- за финансирането на спортните клубове в общината, а второто- за промяна на критериите за избор на Спортист и Треньор на годината в общината.

На дискусията присъстваха началникът на кабинета на кмета Сребра Касева и заместник-кметът Михаил Михайлов.

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com