Обрат: Нощните заведения отново отварят врати

   

Новото е, че заетостта ще бъде един човек на квадратен метър

Нощните заведения отново отварят врати за посетители, няколко дни след като министъра на здравеопазването издаде заповед, с  която се спря дейността им, поради увеличаването на случаите на коронавируса у нас. Това стана ясно от брифинг на ресорния заместник-министър Жени Начева пред Министрерството на здравеопазването.

“След среща с представатители на собственици на заведения в страната се съгласихме на промяна в заповедта на министъра на здравеопазването”.

На първо място е повторното отваряне на нощните заведения със заетост не повече от един човек на квадратен метър, както и дезинфекция, уточни Жени Начева.

Второто е провеждането на групови събития и сватби, които да се осъществяват с всички правила – дезинфекция, физическа и социална дистанция. При настъпване на промяна в показателите всички следващи промени да се правят след съгласуване с браншовата организация, увери заместник-министъра.

“Единственият бранш , който е затворен, е този на нощните заведния. Това, което обсъдихме с Ананиев, е че ние не сме развъдник на заразата. 80 хиляди души от бранша изгубиха работата си. Един човек на квадратен метър или един човек на метър и половина дистанция. Ние сме сектора, който е проверяван ежедневно – който не спазва мерките, ще бъде глобяване. Не беше редно да заради някои заведения в няколко градове да се затваря целия бранш”, заяви от своя страна председателя на Асоциацията на ресторантьорите Ричард Алибегов. И увери, че ще се спазват мерките.

Той направи сравнение, че щом започна струпване на хора навън по улиците, нощните клубове не бива да се превръщат в изкупителна жертва, чрез която те носят вината за новите случаи на коронавирус. darik

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com