НОВИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ

   

Наближава крайният срок за регистриране на профил на лицата, извършващи дейност в местата за настаняване. За това алармира бившият заместник-кмет Милена Паунова, която внесе допълнителни разяснения към нова наредба по Закона за туризма преди месец, съобщава сайта pavelbanya.eu.

Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/, разработена и внедрена от Министерството на туризма, към настоящия момент функционира и поетапно в нея се включват със свои профили и подават данни лицата, извършващи дейност в местата за настаняване.
Крайният срок за регистриране на профил на лицата, извършващи дейност в обекта /ЛИДО, хотелиер/ в ЕСТИ е 30.09.2019 година.

Считано от 01.10.2019 г. всички хотелиери, включително и физически лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към ЕСТИ, съгласно изискванията на чл.116, ал. 5 от Закона за туризма, съобщи Паунова за Pavelbanya.eu – Новини от Павел баня и региона.

Към момента всеки хотелиер може да подава заявка за регистрация в реална среда на ЕСТИ на https://esti.tourism.government.bg/.

На този адрес е публикувана и видео-инструкция за работа със системата, същия е достъпен и чрез интернет страницата на Министерството на туризма, секция ЕСТИ /в дясно при зареждане на първоначалния екран/.
Изчисляването на дължимия туристически данък, ще се извършва през ЕСТИ от 01.10.2019 г, завършва съобщението си Милена Паунова.

Снимка: Ivailo Iliev

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com