Не излизайте без чадър днес! Обилни валежи в 12 области у нас

   

Времето в петък, 22 ноември, ще е облачно, на много места с валежи от дъжд, температурите се понижават, гласи прогнозата на НИМХ. 

Жълт код за обилни валежи е обявен в 12 области от Централна, Южна и Югозападна България: Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково.

Почти без валежи ще остане в източните райони. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен вятър от изток-североизток ще продължи да застудява.

Вятърът ще бъде ориентиран от север и североизток – на повечето места умерен, а в източните райони и по поречието на Дунав временно силен. Той ще пренася над страната по-студен въздух. Така температурите в Северна България осезаемо ще се понижат.

Максималните температури са в интервала 7-12 градуса. Минималните температури в по-голямата част от страната са в рамките на 5-10 градуса, по Черноморието малко по-високи.

Във Варна и Бургас ще е 12 градуса, 11 градуса ще е в Пловдив, Сандански и Ямбол. В София и Шумен – 8 градуса, 7° – в Русе, Силистра и Плевен.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com