На Успение Богородично празнува град Шипка

   

Още едно населено място на територията на община Казанлък – град Шипка, прави своя традиционен събор навръх големия християнски празник Успение Богородично. И тази година кметството организира тържества, които включват празнична литургия, обреден курбан и веселие за жителите и гостите на китния подбалкански град.

По идея на Дамски клуб-Шипка, с активността на младежи от града и със съдействието  на Младежки общински съвет (МОС) – Казанлък, на 15 август, събота, в 12.30 часа ще бъде открита спортна площадка за фитнес в Шипка. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Казанлък и с доброволния труд на младите хора от МОС и доброволци от Шипка.  Площадката е изградена в центъра на населеното място и ще предоставя възможност за спортуване на младите, като има поставени и пейки за отдих.

Заложените обекти за изпълнение в Шипка съгласно Инвестиционната програма на Община Казанлък са съобразени с приоритетите на града и неговите жители. Ремонтът и асфалтирането на улици, цялостното подобряване на инфраструктурата са едни от съществените въпроси, които са на дневен ред. Само преди броени дни се проведе съвместна среща, организирана от кмета на община Казанлък Галина Стоянова по искане на жители на Шипка с „ВиК“ ЕООД и с Инициативния комитет от Шипка по въпросите за водоподаването в града. На срещата бяха набелязани краткосрочни и дългосрочни мерки, които са в полза на жителите на населеното място.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com