Национално движение “Русофили” осъжда поругаването на европейски символи

   

Ръководството на НД “Русофили” и останалите организатори на на XIII национален събор на приятелите на Русия в България Община Казанлък и Координационен съвет България-Русия, се разграничават от лицата, които тъпкаха знамената на ЕС и НАТО по време на проявата край язовир “Копринка” в неделя и осъждат поругаването на символи, показани в някои репортажи.

НД “Русофили” отстоява позицията за достойно и равноправно участие на България в евроатлантическите структури и смята, че Европа може да бъде по-силна не против, а заедно с Русия. Израз на това убеждение бе фактът, че край официалната трибуна на събора бяха издигнати едно до друго българското, руското и европейското знаме.

НД “Русофили” отдавна се води от един основен принцип – ние веем знамена, а не ги тъпчем, строим паметници, а не ги цапаме.

Фокусирането телевизионните камери върху епизодични прояви, които останаха незабелязани от над 10-те хиляди участници на събора създава превратна представа за характера на събитието и неговите послания.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com