„Розовият” щанд на Община Казанлък обра овациите на изложение в София

   

Казанлък е част от 30- те общини, които участват в Изложението „Празници, обичаи, традиции и туризъм“

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри изложението „Празници, обичаи, традиции и туризъм“, което се провежда в рамките на три дни, от 9 до 11 септември в София. Форумът се организира от „Бранд медия”. На официалното откриване присъства и директорът на организацията Боян Томов, както и много посланици на различни държави. Общо 30 общини взимат участие в тазгодишното изложение, като всяка от тях се представя със свой щанд, в който показват характерното и интересното за своята история и развитие.

Община Казанлък се радва на небивал успех на изложението. Щандът на Казанлък, който отдалече привлича с аромат на рози, е притегателен център за всички, пожелали да усетят вкуса на гюловата ракия, на розовия ликъор и на локум от рози.

Интересното и различното, което тази година Община Казанлък показва на изложението е уредът за съхранение и пренасяне на розово масло- конкома. Той е собственост на фонда на ИМ „Искра”- Казанлък, който също е част от експозицията на Общината в Столицата.

От вчера, на сайта на Министерство на туризма, е на лице и Онлайн регистър на туристическите атракции, който показва повече от 3 хиляди обекта в цялата страна. За обществено обсъждане е пусната и нова Наредба за организация на информационните центрове на територията на страната, който всъщност е един дълго чакан законов нормативен акт.

На 10-ти септември, общините ще се представят  с изяви на групи за автентичен български фолклор, а след официалното откриване на Столична Община, Казанлък първи ще представи „Долината на розите и траките“ , с участието на ансамбъл „Арсенал“ и Школа за оцеляване „Багатур“.

На 11-ти септември 2015 г. е церемонията по връчване на годишните награди на най- успешните кметове, организирана за поредна година от Портала на българските общини. На единствената по рода си церемония в България, ще присъства и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.

 

09.09.2015 г.          Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com