Научна международна конференция по проблемите на тракийската култура започва работа в Казанлък

   

Двудневна научна международна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура“ започва работа днес в Казанлък, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Тя ще бъде открита в 12.30 ч. в Музея на розата. 24 представители от областта на траколожката наука, ще представят свои научни доклади в рамките на конференцията. Сред тях са професорите Иван Маразов, Николай Овчав, Валерия Фол, доц. Камен Димитров и доц. Георги Нихризов, д-р Даниела Стоянова от СУ „Св. Климент Охридски“, директорът на старозагорския исторически музей гл. ас. Петър Калчев, археологът Диана Димитрова и др. За поредна година в конференцията има и международно участие в лицето на италианката Консуело Манетта.
Конференцията ще продължи своята работа и на 27 август, като освен изслушването на научните доклади, ще бъде представен и сборник с разработки по проблеми и изследвания на тракийската култура, представени в предишните две издания – осмо и девето на научния форум.
Инициатор и организатор на проявата е Исторически музей „Искра“. Конференцията е част от събитията, включени в програмата на Празници в Долината на тракийските царе 2016.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com