Нарастват болните от остри респираторни заболявания

   

Нарастват случаите на болни от остри респираторни заболявания, информират от РЗИ-Стара Загора. През изминалата седмица те са 282 при 235 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 100 на 10 хиляди души население.

Регистрирани са 19 случая на заразни заболявания, при 15 за предходната седмица.

От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са следните:
– Варицела – 13 случая от гр.Стара Загора, с.Александрово, с.Тъжа и гр.Казанлък. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+3/.
– Туберкулоза – 2 случая от гр.Чирпан и с.Калитиново. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Отклонение от предходната седмица /+2/.

От групата на чревните инфекции регистрираните случаи са следните: 
– Ротавирусен гастроентероколит – 1 случай от гр.Чирпан. По категория случаят е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /+1/.

От групата на вирусните хепатити регистрираните случаи са следните:
– Вирусен хепатит – 2 случая от гр.Стара Загора и с.Манолово. По категория единият случай е класифициран като вероятен, а другият случай е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /+1/.

От групата на невроинфекции регистрираните случаи са следните:
– Вирусен менингит – 1 случай от гр.Стара Загора. По категория случаят е класифициран като вероятен. Отклонение от предходната седмица /+1/.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове в Старозагорско, уверяват от Здравната инспекция.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com