Свържете се с нас

Казанлък

Над 80 000 растения засади Община Казанлък за последните три години

Published

on

Над 80 000 растения засади Община Казанлък за последните три години в града и населените места в общината. За периода 2012 – 2015 г. визията на парковете и на много места в общината бе изцяло обновена с над 30 000 декоративни храста, повече от 44 000 рози и над 12 500 широколистни и иглолистни  дървета.

„Облагородяването на градската среда и подобряването на околната среда са сред приоритетите на Община Казанлък. Грижата за природата е задължение на всички нас. Нашите действия сега ще определят бъдещето ни. Засаждането на дървета символизира надеждата и непрекъснатостта на живота. Трябва да живеем в  хармонията със заобикалящата ни среда и да се грижим за нея”, заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова.

През 2013 г. на различни тревни площи бяха засадени близо 6000 декоративни храста, около 4000 рози и 150 широколистни и иглолистни дървета. Година по-късно почти 4000 декоративни храста, 7000 рози и над 10 000 дървета допълниха флората на Казанлък. Голяма част от дървесните видове бяха разположени в парк „Тюлбето”. През 2014 г. засаждането на нови растителни видове продължи с над 7000 декоративни храста, 4000 рози и 35 широколистни и иглолистни дървета.

От началото на тази година облагородяването на Община Казанлък продължава с още по-голям размах. Парковете и градините са обновени с нови близо 25 000 рози, над 10 000 насаждения декоративни храсти и почти 100 дървета.

За последните три години в двата емблематични за казанлъчани парка – „Тюлбето” и „Розариум”, има засадени близо 10 000 нови растителни вида. В парк „Розариум” са разположени 555 декоративни храста, над 4200 рози и почти 330 широколистни и иглолистни дървета. В парк „Тюлбето” флората се допълва с 2400 декоративни храста, 110 рози и близо 2000 дървета.

В двата парка голяма част от засадената растителност е по проекта на Община Казанлък за рехабилитация и обновяване на зони за обществен отдих, каквито са „Розариум“ и „Тюлбето“.

Дейностите по засаждането на дървесните видове, декоративните храсти и цветята са извършени от Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“.

Казанлък

РЗИ – Стара Загора откри дежурен телефон за въпроси, свързани с COVID-19

Published

on

РЗИ – Стара Загора откри дежурен телефон за въпроси на граждани и организации относно COVID-19, свързани със симптоми, диагностика, превенция, пътувания в страната и чужбина и др. Номерът на телефона е 042 230 291.

Той е активен всеки работен ден, от 08:30 до 17:00 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Мярката 60/40 ще се прилага и за месеците юни и юли

Published

on

Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели по мярката, придобила популярност като 60/40, съобщиха от Бюрото по труда в Стара Загора. Изплащането на средства за запазване заетостта на работници и служители след периода на извънредното положение ще продължи и за месеците юни и юли. Това е регламентирано по реда на Постановление № 151 от 03.07.2020 г., което за този период е изменено и допълнено с Постановление на МС № 213, публикувано в брой 56 на Държавен вестник от 06.07.2021 г.

През периода юни-юли 2021 г. ще се подкрепя запазването на заетостта в предприятия, осъществяващи икономическа дейност в посочените в ПМС 151/2020 г. сектори, чиито средномесечни приходи от продажби през 2020 г. са намалели в сравнение с 2019 г.

Регламентираната подкрепа за новия етап вече ще се определя на база осигурителния доход на работниците и служителите за месец април 2021 г. Тя се запазва в размер на 60% от дохода и осигурителните вноски на всяко заето лице в предприятия, чиито приходи от продажби са намалели с не по-малко от 40 на сто през месеца, за който се предоставя подкрепата спрямо същия месец от 2019 г. Финансова подкрепа в размер на 50% се предоставя за запазване на заетостта на работещите в предприятия, чиито приходи от продажби през сравняваните периоди са намалели с не по-малко от 30 на сто. За учредените след 1 юни 2019 г. спадът на приходите за месеца, за който кандидатстват, ще се определя спрямо средномесечните приходи за 2020 г.

Средствата и по настоящия дизайн на мярката ще се изплащат месечно, като подаването на документите ще бъде допустимо само в рамките на месеца, следващ изтеклия месец, за който се кандидатства. Работодателите, които желаят да получат подкрепа за двата месеца, ще могат да кандидатстват последователно, ползвайки едни и същи формуляри и образци на документи за двата месеца.

И при този етап на мярката 60/40, заявлението и документите за изплащане на средства по реда на Постановлението се подават в Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването им! Заявления и придружаващите ги документи могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/, да се изпращат чрез лицензиран пощенски оператор, както и да се представят на място в съответното бюро по труда.

Продължете с четенето

Казанлък

Юбилеен форум по случай 130г. от началото на организираното социалистическо движение ще се проведе в Казанлък

Published

on

На 30.07.2021г. от 17.30ч. в Камерна зала на Дом на културата „Арсенал” ще се проведе юбилеен форум организиран от Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък и Инициативния комитет за създаване на идейно-политическо обединение в БСП Платформа „Социализъм 21в.”в чест на 130 годишнината от началото на организираното социалистическо движение у нас. Форумът ще започне с представяне на новата книга „Пристрастно”на доайена на социалистическото движение в Града на розите – Георги Захариев.

Книгата ще бъде представена от Председателя на Старозагорската областна структура на Българския Антифашистки Съюз – Трифон Митев. След представянето на книгата, празника ще продължи с идейна дискусия, в която ще вземат участие проф.Димитър Генчев, проф. Захари Захариев, Георги Пирински, Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Ана Пиринска, както и членове на Градския съвет на БСП София, БСП Стара Загора, както и представители на други общински и областни структури на Българската Социалистическа Партия!  Заповядайте да чуете и усетите атмосферата на автентичен социализъм, атмосферата на другарство, свобода и равенство. 

Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков”

Продължете с четенето

Казанлък

Алена с невероятен хороскоп за днес

Published

on

Астроложката Светлана Тилкова – Алена направи много интересен хороскоп за днешния ден. Според нея Стрелците трябва да не се натоварват с много работа, а Козирозите да бъдат внимателни зад волана.

Ето какво предрече Алена за останалите зодии:

ОВЕН

Ще реализирате без усилия изгодни търговски сделки и ще спечелите добри пари. Съгласете се да приемете подходящите и по ваше мнение печеливши допълнителни задачи. Не отказвайте помощ. Отдайте се изцяло на занимания със служебните си задачи. Не проявявайте егоизма си и не се опитвайте да блеснете със знания пред по-знаещите от вас.

Не пречупвайте чувствата си през материалните си стремежи, защото ще обидите и отдалечите интимните си партньори. Ако сексуалното удоволствие е с цел да получите нещо, приемете, че ще сексът с партньора ви няма да му достави удоволствие. 

ТЕЛЕЦ
Пазете се от прекалено вживяване в емоциите на хората около вас, защото вредите на себе си, особено ако няма как да сте им полезни. Не се подвеждайте от оплакванията им и не им помагайте, ако не са ви помолили лично за това. Бъдете внимателни на вашето работно място, за да не усложните отношенията си с колегите и началниците си.

Емоцията ви пречи да сте мили и да показвате чувствата си без импулсивност и агресия. Рискувате да отблъснете любимите си хора. Стремежът ви да вкарате непременно интимния си партньор в леглото, за да докажете колко сте сексапилни, е във ваша вреда.

БЛИЗНАЦИ
Не провеждайте разговори и не разваляйте отношенията си с ръководството, за да не попречи на реализацията на плановете ви. Измислете вярната тактика на поведение и бъдете коректни в исканията си към вашите началници, колеги и делови партньори. Не бъдете алчни.

Изпълнете поставената ви конкретна задача на работното място, ако искате да изявите възможностите си. Неочаквана разправия в семейството ви ще се превърне в скандал с размяна на взаимни обиди, които ще наранят и вас и партньора ви. Естествено е чувствата ви да охладнеят. Не се надявайте на сдобряване в леглото, както се случва често в семейството ви. По-добре се откажете от секса. 

РАК
Бъдете предпазливи и не избързвайте на работното място. Не провеждайте делови разговори с непознати. Няма да постигнете очаквания успех от тях, особено ако разговорът е свързан със съвместна работа. Дори и малките успехи на работното място ще ви заредят с необходимата доза оптимизъм, за да продължите уверено напред.

Възможни са емоционални изблици, скандали с любимия човек и срив в отношенията. От вас зависи да ги избегнете. Сексуалните ви живот не ви задоволява, защото се чувствате пренебрегнати и рядко се отдавате на интимни мигове, заради тлеещата у вас безпричинна обида. 

ЛЪВ
Днес сте склонни да допуснете в живота си хора, които не го заслужават, но вие държите да подадете ръка, като направите поредното непоискано добро. Инатът ви ще попречи да ги прецените правилно и ще ви донесат много разочарования, ако не се владеете. Предпазвайте се от грешки, водещи до сериозни професионални проблеми.

Очаквайте новина за приходи. Не бива да искате от партньора си повече от това, което може да ви даде. Сексуалните ви отношения изискват да промените поведението си и да се съобразите с желанията на половинката си в леглото.

ДЕВА
Стабилизирайте позициите си на работното място. Проявете настойчивост и вземете инициативата в свои ръце. Залогът за успех е във вашата откровеност към колегите и подчинените ви. Грешките на работното ви място, недоразуменията в отношенията и конфликтите в общуването с колегите ви, са породени от несъгласие с мнението им.

Вечерта е възможен неочакван конфликт у дома, който бързо ще бъде разрешен във ваша полза, ако убедите брачния си партньор в чувствата си. Днес не сте в настроение за сексуални удоволствия, но именно те ще ви помогнат да се разтоварите от напрежението. 

ВЕЗНИ
Днес ви предстои  тежък ден, заради трудности на работното място, които не сте очаквали, но са породени и от ваше недоглеждане при изпълнение на поставени общи задачи. Склонни сте да затънете в депресия, от която трудно ще излезете. Бъдете отговорни, умерени и въздържани.

Не се захващайте с бизнес, свързан с продажба на лекарствени средства. Новите любовни връзки няма да ви донесат нищо друго освен разочарования. Подредете дома си. Не се сърдете, ако любимите ви хора проявят каприз и не желаят да отговорят на предложението ви за сексуални удоволствия. 

СКОРПИОН
Очаквайте новина, заради проблем, свързан с неизпълнени обещания и задължения на работното място. Събитията се развиват по-различно от планираното от вас, но пък обратите ви носят полза. Необходима е предпазливост. Ако се готвите да пътувате, се предпазвайте от крадци и некоректни хора, които искат да ви оплетат в съвместен бизнес.

Запознанство в романтична обстановка не е причина да градите веднага планове за съвместно бъдеще, защото не сте срещнали подходящия партньор. При семейните жени изневярата е причина за проблеми в семейството. Не вярват на чувствата ви. 

СТРЕЛЕЦ
Не се натоварвайте с много работа. Започнатите задачи задължително трябва да завършите до вечерта. Запазете спокойствие и не се ядосвайте. Обмисляйте спокойно всичко, което предприемате. Очаквайте неголеми приходи. В деловите си отношения сте убедителни и печелите доверието на околните.

Не бъркайте любовта с привличането основано на общи интелектуални стремежи, защото след време може да се окажете обвързани с неподходящ партньор и да съжалявате, че вреди и на професионалните ви стремежи.

КОЗИРОГ
Днес ви е необходимо уединение, за да осмислите житейските си проблеми и начините за тяхното разрешаване. Бъдете внимателни зад волана, а най-добре е да не пътувате в този ден, ако не е неотложно или използвайте обществения транспорт. Прибързаността ви вреди. Начинанията обмисляйте добре и не бързайте да пристъпвате към тяхната реализация.

След напрегнатия работен ден, вечерта очаквайте романтично приключение. Ще срещнете хора, сред които може да се окаже вашия спътник в живота. Не бързайте с интимните мигове.

ВОДОЛЕЙ
Не се проваляйте сами, заради факта, че не сте достатъчно инициативни и настойчиви и не искате или не ви остава време да стабилизирате постигнатото на работното си място. Денят е благоприятен за уговаряне предстоящото сключване на договори. Следобед имате възможността да реализирате ползотворни срещи с колеги.

Напрежението през деня ще се отрази на отношенията ви в семейството и с любимите ви хора. Рискувате да ги отдалечите от себе си. Постарайте се вечерта да прекарате повече време с тях. Не ги разочаровайте. 

РИБИ
В този ден ви е трудно да осъществите нови делови запознанства, а вечерта и с познати на ваши близки, на които гостувате. За да преодолеете проблема трябва да сте гъвкави и приспособими. Стабилизирайте позициите си.  Бъдете внимателни при изпълнение на задачите си на работното си място.

Избягвайте новите запознанства. Денят ви е напрегнат. Вечерта очаквайте проблеми в семейството или с любимите хора. Не проявявайте капризи и липса на желание да ги изслушате. Сексуалните контакти трябва да са по взаимно желание, а не насила изпросени от вас. По-добре ги отложете.

Източник: Труд

Продължете с четенето

Казанлък

Жълт код в цяла България за жега

Published

on

През деня ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Над Югозападна България след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони там, ще превали краткотраен дъжд. Ще остане почти тихо.

За това предупредиха от НИМХ.

Повишението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални ще са между 35° и 40°.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен вятър от север-северозапад. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 30°, на 2000 метра – около 24°.

Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 26° – 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Продължете с четенето

Казанлък

Двеста нови случая на заразяване с коронавирус, 8 в областта

Published

on

В България през последното денонощие бяха регистрирани двеста нови случая на заразяване с коронавирус. Това става ясно от данните, публикувани в Единния информационен портал. Броят на направените тестове е 15 641.

Общият брой на установените с коронавирус у нас от началото на епидемията у нас е вече 424 079.

7 541 са активните случаи към 28 юли. В болница се лекуват 755 души, от които 77 са в реанимация.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 6, Бургас – 26, Варна – 21, Велико Търново – 5, Враца – 2, Добрич -5, Кърджали – 2, Кюстендил-2, Ловеч-2, Монтана- 2, Пазарджик – 10, Плевен – 4, Пловдив – 28, Русе – 5, Силистра – 5, Сливен – 6, София-град – 42, София-област – 6, Стара Загора – 8, Търговище – 2, Хасково – 3, Шумен -2 и Ямбол – 2. В четири области не са регистрирани нови случаи – Видин, Габрово, Перник и Разград.

Четирима са починали за последното денонощие. 18 203 са вече жертвите на инфекцията у нас.

Излекувани са 111 души. От началото на пандемията те са 398 335.

12 178 са поставените ваксини за ден. 1 988 805 са общо поставените дози до този момент.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com