Свържете се с нас

Избори

Над 500 000 лв. са инвестирани в с. Копринка в мандата на кандидата на ГЕРБ Стойчо Василев

Published

on

Галина Стоянова: Със Стойчо няма да изпуснем никакъв шанс за изграждането на канализация в селото

Инвестиции в размер на 506 000 лева са вложени в казанлъшкото с. Копринка през последните четири години от мандата на издигнатия за кмет от ГЕРБ осми мандат Стойчо Василев. 60-годишният технолог на машиностроенето казва, че толкова много пари не са влизали в селото от 1986 г., когато е станал кмет. „Тогава кмет беше покойният вече, мир на праха му, Станчо Коев – човек със замах, който разбираше от всичко и работеше много за цялата община. Не напразно го избраха и за кмет на 20-ти век”, заяви в препълнената зала в читалището в с. Копринка кандидатът за кмет Стойчо Василев. Той сподели, че мандат 2011 – 2015 много му напомня на времето, когато е работил със Станчо Коев. „Днес, кметът, който милее за селата, за цялата община и се държи с нас не високомерно, а приятелски, това е кандидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова. Не искам да пророкувам, но убеден съм, че това е кметът на 21-ви век!”, категоричен бе Василев.

По време на срещата в читалището на с. Копринка стана ясно, че кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и колегата й Стойчо Василев ще работят за разработването на проект за изграждане на канализация в селото.Стоянова подчерта значимостта на въпроса, обясни какви са фактите и подчерта, че за с. Копринка Общината има проект за канализация, придружен от мини пречиствателна станция. Предвид наскоро изградената Градска пречиствателна станция на територията на Община Казанлък (в района на село Овощник), проектът за с. Копринка трябва и ще бъде преработен за канализация и водопровод с довеждащ колектор за пречиствателната станция. Възможностите са финансиране са няколко: цялостно решение с европейски средства, частично поетапно по ПУДООС или частично поетапно с държавни средства. Аз не съм човек, който обещава, но със Стойчо няма да изпуснем никакъв шанс за изграждането на канализация в селото”, категорична бе Галина Стоянова. Като кмет вече един мандат, тя е изградила своите контакти и има изключително добра връзка с централната власт, което ще спомогне много, ако трябва да се осигуряват средства от държавния бюджет или по ПУДООС.

Стоянова информира присъстващите и, че от следващата година Министерство на образованието започва работа по програма за създаване на спортни зали в училищата, което е възможност за училищата в Община Казанлък да подновят и/или реконструират спортните си салони. Галина Стоянова посочи още, че, ако бъде избрана за кмет на Казанлък, Общината ще се опита направи ремонт на детската градина в с. Копринка по „Красива България”, какъвто е направен вече на местното училище. „От 2016 г. ще имаме възможност да кандидатстваме по програмите за Развитие на селските райони. До сега такава възможност нямахме. Ако продължим да работим заедно и със съветниците от ГЕРБ, смятаме, че трябва да заделим достатъчно средства за спорт. В общината имаме 42 спортни клуба, в които спортуват нашите деца. Да завишим средствата за спорт за мен и за съветниците от ГЕРБ ще бъде приоритет”, категорична бе Галина Стоянова.

От своя страна кандидатът за общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет мандат 2011-2015 г. Николай Златанов се ангажира да работя по възстановяването на общинския път от западния надзел на Казанлък до яз. Копринка.

По време на срещата с жителите на с. Копринка стана ясно, че за последните четири години от мандата на кмета Стойчо Василев е направен дългоочаквания ремонт на покрива на местното училище. Сградата е външно измазана и санирана с подменена дограма. „Откакто има демократични избори, всеки път напомням за протеклия покрив на училището. Но само Вие дойдохте и само Вие го оправихте, за което сърдечно благодаря! Благодарение на направения ремонт, със средствата, които до сега влагахме в частични и временни решения по предотвратяване на течовете, успяхме да обновим класните стаи, имаме два компютърни кабинета и безжичен интернет в цялото училище. Благодарение на вас имаме съвременна образователна среда!”, с тези думи към кандидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ се обърна директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Копринка г-жа Божилова.

Освен училището, Стойчо Василев се е погрижил и за това улиците „Кирил и Методий” и „Пейо Яворов” са бъдат асфалтирани. Частично е положен асфалт и ул.”Искра”, ул.”Дружба”, ул.”Васил Левски”, ул.”Тракия”, ул.”Ал. Стамболийски”. Уширяване и насипване с фракция на ул.”Надежда”, ул. „Бузлуджа”, ул.”Тр. Костов”, ул.”Севтополис”, ул.”Опълченска”. Направен е и ремонт на старата джамия в селото, като е извършено външно и вътрешно измазване, както и облицовка на сградата на мюсюлманския гробищен парк. За 60-те деца до двегодишна възраст в с. Копринка работи и Детска млечна кухня, където храноденът е 0.50 лв. „Със средства на ГЕРБ направихме и Детски кът в Библиотеката, където през зимата майките с деца да се събират и общуват”, посочи Стойчо Василев. В центъра на селото е изградил и детски парк. „Направихме и помпена инсталация в сградата на стадиона, за което благодаря на всички от футболния отбор, които взеха инициативата присърце и помагаха”, заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ. Заради находчивостта си, той е успял да закупи 270 броя еднофамилни кофи за смет и 12 броя двукубикови контейнера тип „бобър” за подобряване обслужването по сметосъбирането на селото. „Привлякохме и външни инвестиции за изграждане на разширение на главното платно и острови, както и сигнализация при разклона на селото, източно от Копринка. Текущи ремонтни дейности се извършват по инфраструктурата в селото, на поройните улици, както и поддържане на ел.инсталацията”, допълни още кандидатът за кмет осми мандат Стойчо Василев.

За да подкрепите него, кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, гласувайте в бюлетините с номер 19!

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

Избори

„Рено НисанБългария“ подкрепя българските общини в борбата с коронавируса

Published

on

Дружеството „Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan осигуряват автомобили, които да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Днес /15 април/ в София официално бяха връчени ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград. Кметовете на Благоевград  и Димитровград лично приеха дарените автомобили и благодариха за подкрепата, която в условията на извънредното положение има още по-голяма стойност.

Първите 8 автомобила, дарени от „Рено Нисан България“, бяха предоставени за нуждите на Столична община. Чрез дилърската мрежа на дружеството в страната, 3 автомобила получи община Варна. Автомобил беше предоставен и за нуждите на община Плевен.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация” – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България“ Емил Гърнев.

С предоставянето на автомобилите за безвъзмездно ползване от общините „Рено Нисан България“  изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

„Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.

195 общини са обявили телефони за предварителни заявки, по които на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина ежедневно се доставят храни и се осигурява покупка на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 доброволци помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение.

Продължете с четенето

Избори

Галина Стоянова: Не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите и той се демонстрира в най-голямата

Published

on

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Спас Пеев, който беше поставен под  № 11 листата на партията в 27-ми Старозагорски избирателен район, е взел решение да не използва случайното съвпадение на номера му с този на ПП ГЕРБ в интегралната бюлетина за изборите на 26 март. Той е подал заявление пред РИК – Стара Загора, за заличаване на регистрацията му.

24-годишният Спас Пеев, който е общински съветник в Братя Даскалови, агроном по образование, обяви решението си и в социалните мрежи. Там той написа следното:

„Приятели, искам да Ви уведомя за взетото от мен решение, а именно да се откажа от надпреварата за народен представител от 27 МИР – Стара Загора.

Както всички знаете, бях под номер 11 в листата на ПП ГЕРБ, същият номер съответства и на номера на бюлетината, с която партията се явява на изборите на 26 март 2017 г.

И като човек, и като общински съветник, винаги съм бил воден от честното и открито вземане на решения. През последните години на избори станахме свидетели на факта, че народни представители биват избирани благодарение на съвпадение на номера за преференция и номера на бюлетината. Аз не искам да бъда избран по този начин и по случайност, и считам това за недостатък на изборната ни система. За мен депутатското място не е самоцел.

Като млад човек винаги съм считал, че не трябва да превръщаме изборите в борба за постове и власт.

Убеден съм, че ПП ГЕРБ ще спечели предстоящите избори. Ще работя с открито сърце. Желая успех на всички!“

Решението на Спас Пеев се посреща с разбиране и одобрение от съпартийците му. Ето как коментираха в Казанлък постъпката на Спас.

Галина Стоянова – общински лидер на ПП ГЕРБ Казанлък: Ние трябва да преосмислим последните години и нашето собствено отношение към промяната  на държавата какво е било за всеки един от нас. В случая става въпрос за морал. Ние не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите. Но той се демонстрира в най-голямата от партиите, която може да бъде упреквана за всякакви други неща, но по отношение на хората, които влизат в нея и се номинират за кандидат-депутати, не може. Един млад човек от община Братя Даскалови, който може да има едно блестящо бъдеще на крилете на партията само заради 11 – 11 мисли, че това не е честно спрямо структурите, спрямо останалите кандидати и спрямо самата партия. Няма такова решение. Уникално е!

Борис Кърчев също сподели, че познава Спас лично и по стечение на обстоятелствата той е от село Мирово,откъдето е й баща му. „Той е МГЕРБ и е едно много сериозно и отговорно момче, което заяви, че ще работи много сериозно за партията и за него не е самоцел да стане народен представител. Той ще извърви своя път в ГЕРБ и неговото решение е една отговорна позиция“, допълни още Кърчев.

Николай Златанов:   Своето намерение кандидат-депутатът под номер 11 заяви своето намерение във фейсбук и той ще си остане под този номер и ще работи за каузата на партията. Оттук нататък когато излязат окончателните резултати и евентуално се окаже, че преференциално е събрал много гласове за него остава варианта да не положи клетва и по този начин да не встъпи на практика като народен представител. Това е единственият способ, но това не означава, че номер 11 не съществува в листата на ГЕРБ. Предполагам, че си е дал сметка, че е много млад и, че си е дал време да израсне в партията. Убеден съм, че тази негова постъпка ще бъде оценена  в едни следващи избори, където ще му бъде отредено достойно място.

 

Продължете с четенето

Избори

Паспортните служби работят извънредно днес

Published

on

Паспортните служби в цялата страна днес работят извънредно днес, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, съобщава БНТ.

Тези, които не са успели да получат лична карта, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

В МВР са открити денонощни телефонни линии за сигнали за нарушения в изборния ден.

Продължете с четенето

Избори

МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с дарение към трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в Казанлък

Published

on

Почистващи и перилни препарати, спортни екипи и спални комплекти бяха подарени на трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в град Казанлък. Подаръците бяха осигурени от МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с председател Генчо Генчев и със съдействието на Георги Карагьозов собственик на „Ароматик“ ООД. Дарението бе получено от Нели Бонева – Координатор проекти, Регион Стара Загора на Фондация „Сийдър“ и бе занесено в домовете на децата. Нели Бонева изказа искрена благодарност за поредната благотворителна акция към децата на Казанлък. Преди година младежите на ГЕРБ събраха и дариха средства за едно от тях, на което по-късно му бе направена операция на очите.

Пресцентър ПП ГЕРБ

Продължете с четенето

Избори

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев ще проведат работна среща с бизнеса в Казанлък

Published

on

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят област Стара Загора на 26.10.2016 г. /сряда/. Те ще бъдат придружавани от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и народния представител Пламен Йорданов.

В 09:30 часа Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще проведат работна среща с представители на бизнеса в град Казанлък. Срещата ще се проведе в конферентната зала на „Музей на розата“, парк „Розариум“. На срещата ще присъства кметът на Казанлък Галина Стоянова.

В 10:20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб на партията ще открият реконструирано междублоково пространство в Казанлък.  Събитието ще се състои на ул. „Хемус“№1, срещу ПГ „Иван Хаджиенов“. Следобед програмата на Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов продължава с посещения в други населени места от областта. Официалното им посещение в област Стара Загора ще завърши с концерт на площада пред община Ст. Загора.

Продължете с четенето

Избори

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

Published

on

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спрат. Ще духа до умерен североизточен вятър. През деня температурите ще бъдат без дневен ход и ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com