Мъж, ударил полицай остава в ареста

   

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ю.И., на 39 г., привлечен като обвиняем за това, че на 21 декември 2019 г., в с.Зимница, общ.Мъглиж, обл. Стара Загора, е причинил лека телесна повреда на полицейски служител, изразяваща се в оток и кръвонасядане по лицето, контузия на ушна мида с нарушение на слуха, при изпълнение на службата му – извършване на полицейска проверка –  престъпление по чл.131 ал.2 вр. с чл.130 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 21 декември 2019 г., в с. Зимница, общ. Мъглиж, полицейски служители извършвали проверка за шофиране след употреба на алкохол на водач на автомобил, познат на обвиняемия. През това време на мястото пристигнал и Ю.И. Той имал намерение да осуети извършването на проверката, като започнал да отправя реплики спрямо полицейските служители и ударил шамар на един от тях, при което той изпитал болка в областта на ухото.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е медицинска експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове. Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие данните които характеризират дееца, като лице с висока степен на обществена опасност , тъй като деянието е извършено с явна дързост и извършителят му е осъждан 4 пъти за престъпления от общ характер  – за пътнотранспортни произшествия, управление на моторно превозно средство  след употреба на алкохол и за кражби.

Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com